‘Filtervlies dat werkt als koralen’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Filtervlies dat werkt als koralen’

Wiltec in Uden komt met een filtervlies, gebaseerd op de duurzame werking van koralen. “Zoals koralen het zeewater filteren, worden de Wiltec Perform filtervliezen ingezet voor het filteren van vloeistoffen, als koelvloeistoffen, emulsies, snij- en walsoliën.”

Koralen filteren al meer dan 4000 jaar het zeewater. Het zijn levende filters die plankton en andere stoffen uit zeewater filteren. Ze maken het water schoner door kleine deeltjes op te nemen. “Deze bewezen techniek is voor Wiltec reden om verschillende soorten filtervlies in haar assortiment op te nemen, gebaseerd op het filtermodel van koraal.”

Er zijn verschillende soorten en uitvoeringen filtervliezen, afgestemd op diverse toepassingen en een breed scala aan vloeistoffen, emulsies en snij- of wasoliën. Door gebruik te maken van de beste kwaliteit filtervliezen wordt het productieproces geoptimaliseerd én de kwaliteit van het eindresultaat verbeterd, zegt Wiltec.

Vuilabsorptievermogen

Door de speciale vezeltextuur van Wiltec Perform wordt, aldus het bedrijf, een ruimtediepte-matrix gecreëerd. “Het vuilabsorptievermogen van deze non-woven polyester stof overtreft vele malen die van conventionele filtervliezen.”

Wiltec Perform kan een veel grotere hoeveelheid vaste stoffen opvangen. Door de vorming van filterkoeken en dieptewerking wordt een hoog scheidingsrendement en een extreem laag vliesverbruik bereikt.

Voordelen op een rij

Het biedt een langere standtijd: minder vaak filters wisselen, wat resulteert in lagere filterkosten. Ook leidt het tot een langere levensduur van gereedschappen, machines, pompen en koelsmeermiddelen en minder productiestilstand. Bovendien is er meer vuilopvang door dieptefiltratie: minder afkeur en een hogere kwaliteit van het eindproduct. Daarnaast is het een duurzaam en milieubewust alternatief.

“Door het gebruik van verschillende vezelmengsels en oppervlakteprocessen ontstaat een hoge treksterkte, een zeer dichte poriënstructuur en een zeer hoge luchtdoorlatendheid. Dit maakt de Wiltec Perform een zeer effectief dieptefilter dat vooral wordt aanbevolen voor het filteren van koelwater, diverse laksoorten en oliën.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven