Filter tegen besmetting via aerosolen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Filter tegen besmetting via aerosolen

Dormatec heeft in samenwerking met de Duitse fabrikant LTA een filtersysteem dat de verspreiding van virussen en bacteriën via aerosolen tegengaat. Dit filtersysteem VC-60 is geschikt voor ruimtes waar meerdere mensen samenkomen, zoals spreekkamers, kantoren en kantines.

De leverancier van onder meer luchtreinigings- en filtersystemen stelt dat er alle reden is om alle mogelijke maatregelen te nemen om medewerkers te beschermen, nu de vrees voor een tweede golf van het coronavirus blijft voortbestaan.

3 overdracht-mogelijkheden

“Inmiddels is meer bekend over hoe besmettingen ontstaan”, aldus Dormatec.

“Grofweg zijn er een drietal overdracht-mogelijkheden qua infecteren, te weten via druppels (niezen, hoesten en kuchen), besmette oppervlakten (deuren, winkelwagens en overige contactoppervlakken) en aerosolen (verspreiding via de lucht).”

“Mondkapjes en desinfecteren, alsmede reinigen van oppervlakten bieden afdoende bescherming om overdracht van virussen door druppels en besmette oppervlakten tegen te gaan.”

‘Voor 99,95% uit de lucht’

Maar om de verspreiding van aerosolen te voorkomen zijn nog geen effectieve systemen beschikbaar, meldt Dormatec.

“We hebben daarom samen met haar fabrikant in Duitsland een filtersysteem ontwikkeld dat aerosolen in kantoren, vergaderruimtes, kantines en overige bedrijfsruimtes voor 99,95% uit de lucht zuivert en de lucht desinfecteert.” 

‘Significant gereduceerd’

De virusconcentratie in voornamelijk gesloten ruimtes wordt met de inzet van dit filtersysteem significant gereduceerd met een gezond en prettig binnenklimaat tot gevolg, Aldus Dormatec.

Ook mensen met een pollenallergie (hooikoorts-achtige verschijnselen) ondervinden de positieve gevolgen van dit filtersysteem, omdat pollen en kiemen door het filtersysteem effectief worden verwijderd.

Elektrostatisch filter en Hepa-filter

Een elektrostatisch filter in combinatie met een Hepa-filter zorgt voor een efficiënte afscheiding van bacteriën, virussen, pollen en overige aerosolen.

De units worden al veelvuldig ingezet in industriële productieprocessen. Het procedé is goedgekeurd en bevestigd door de Duitse Vereniging van Ingenieurs.

Het VC-60 filter is een plug&play 230V luchtreiniger. Dormatec geeft aan dat een ruimte van 125 à 300 m2 effectief te ontdoen is van mogelijk schadelijke aerosolen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven