Ga naar hoofdinhoud

Fijnkotterkoppen met Smart Damper

Big Kaiser introduceert de nieuwste aanwinsten voor de EWN Monoblock-serie met de bekende Smart Damper-technologie. Het gaat om de nieuwe fijnkotterkoppen CK1 en CK2, die zijn ontworpen om trillingen te verminderen en de productiviteit te verhogen. Ze leveren volgens de fabrikant uitzonderlijke nauwkeurigheid bij het machinaal bewerken en een hoge oppervlaktekwaliteit.

De twee nieuwe fijnkotterkoppen, die nu verkrijgbaar zijn, ondersteunen diameters van respectievelijk 20-36 mm en 25-47 mm. De volledige EWN Monoblock-productfamilie, van CK1 tot CK7, ondersteunt nu fijnboren van 20 mm tot meer dan 200 mm.

Dankzij het stijvere ontwerp zorgt de Monoblock kotterkop voor een hoge precisie, zelfs bij lange boringen, stelt de specialist van hoogwaardige precisiegereedschappen. De kop heeft geen interface, waardoor aanzienlijk kleinere toleranties bereikt kunnen worden.

Vibraties absorberen

Het Smart Damper mechanisme helpt vibraties te absorberen. Dat voorkomt trillen en zorgt voor “een hogere precisie bij het bewerken met superieure oppervlaktekwaliteit”, aldus Big Kaiser.

Bovendien –  een groot voordeel van de Smart Damper-technologie – hoeft de snijsnelheid niet verlaagd hoeft te worden om de trillingen te beheersen. “Dit verhoogt het verspaningsrendement en de productiviteit aanzienlijk.”

Diep en trillingsvrij kotteren

“Deze nieuwe kotterkoppen zijn ideaal om diep en trillingsvrij kotteren in veeleisende materialen”, zegt Giampaolo Roccatello, hoofd Sales & Marketing officer voor Europa bij Big Kaiser.

“Samen met onze EWB en EWB-UP programma’s behoren de EWN kotterkoppen tot de meest geavanceerde en geperfectioneerde gereedschappen op de markt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven