Ga naar hoofdinhoud

Fiberlassen en buigen in één bij Amada

Een bijzondere machine van Amada was vorige week te zien op de EuroBlech 2012 in Hannover. De Lasbend AJ biedt een integrale combinatie van lasersnijden, omvormen, draadsnijden en buigen. De toeloop van bezoekers was dan ook enorm.

De Lasbend AJ van Amada kan in één machine lasersnijden, omvormen, draadsnijden en buigen. Tijdens de eerste stap snijdt de 2 kW fiberlaser delen uit de plaat, die tijdens de verdere bewerking verticaal door de machine gevoerd worden. Ook moeilijk snijdbaar materiaal zoals koper, messing of titanium kunnen met de fiberlaser bewerkt worden. Een goede fixering van het materiaal tijdens het snijden, is de basis van een nauwkeurig productieproces dat leidt tot reductie van productiekosten.

 

Amada width =

Een kijkje van boven af in de machine. Via een bordes keken de vele bezoekers in de machine naar het innovatieve buigproces (foto’s: Paul Quaedvlieg)

 

Hoekmeetsysteem

De unieke buigunit (buigen om het product heen) is uitgerust met nieuw toegepast hoekmeetsysteem. Dit BI-J meet de buighoek tijdens het buigen en kan zo nodig het proces bijsturen. De buigunit beschikt in totaal over tien gestuurde assen, waarmee de meest complexe buigbewegingen mogelijk zijn, ook zonder het gebruik van de achteraanslag. De video aan het einde van dit bericht laat de stand van Amada zien in Hannover en o.a. de Lasbend AJ in actie.

 

Verticaal

De voorgesneden plaatdelen worden verticaal hangend tussen de buiggereedschappen geleid, welke naar de plaat toe bewegen en deze met een draaiende beweging ombuigen. Het automatisch wisselen van gereedschap tijdens de buigen maakt het mogelijk om complexe producten te vervaardigen zonder handmatige ingrepen.

 

Amada width =

De Lasbend AJ van Amada kan lasersnijden, omvormen, draadsnijden en buigen

 

Gelijktijdig

Omdat de buigunit meerdere, ook onderling verschillende onderdelen uit een metaalplaat gelijktijdig kan buigen, levert dit een aanzienlijke tijdsbesparing op. Ook de grotere buigsnelheid onderstreept hoe economisch deze nieuwe combinatiemachine is. De geoptimaliseerde CAM software en de AMNC besturing zorgen daarnaast voor een gemakkelijke bediening. Amada is gevestigd in Haan, Duitsland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven