Fiberlaser met 15 kW lasvermogen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fiberlaser met 15 kW lasvermogen

Bystronic komt met fiberlasers met een lasvermogen van 15 kW. De ByStar Fiber snijdt daarmee nauwkeurig staal, aluminium en rvs van 1 tot 30 mm  en koper en messing van 1 tot 20 mm. Met het nieuwe lasvermogen stijgt de laserkracht volgens Bystronic tot 50%. “Dat maakt dat plaatwerkers de productie verder kunnen optimaliseren.”

Het nieuwe vermogensniveau is verkrijgbaar bij de ByStar 3015 en de ByStar 4020. “De technologische sprong van de huidige 3 tot 12 kW naar het nieuwe level van 15 kW is gigantisch”, stelt Bystronic.

‘Breed toepassingsgebied’

“Deze fiberlaser staat voor uiterst nauwkeurige Bystronic-technologie, een stabiel lasersnijproces tot op het hoogste vermogensniveau en een breed toepassingsgebied.”

De ByStar Fiber met hoger lasvermogen kan plaatwerkers in de toenemende concurrentiestrijd nog beter ondersteunen, aldus het bedrijf.

De snijsnelheden op de ByStar Fiber nemen door de 15-kilowatt-laser met gemiddeld 50% toe (bij lasersnijden met stikstof) ten opzichte van de huidige 10-kilowatt-laserbron.

‘Lagere kosten per stuk’

Dat biedt plaatwerkers een hogere productiviteit tegen lagere kosten per stuk. De fiberlaser met 15 kilowatt snijdt staal, aluminium en rvs van 1 tot 30 millimeter en messing en koper tot 20 millimeter nauwkeurig.

Dankzij het 15 kW-laservermogen zijn nu ook uitgebreide toepassingen mogelijk in staal en aluminium tot 50 mm. Hierdoor ontstaat maximale flexibiliteit voor grote series en eenmalige klantorders.

“Of het nu om aluminium, non-ferrometaal of staal gaat, de krachtige snijkop van Bystronic imponeert door zijn uiterste precisie in dunne en dikke metalen platen en profielen.”

BeamShaper

De functie BeamShaper zorgt voor zuivere snijranden en een hoge bedrijfszekerheid in verschillende soorten metalen platen met een max dikte van 30 mm.

Deze functie kan direct bij de aankoop van een nieuwe ByStar Fiber van 15 kW gekozen worden, maar is ook op een later tijdstip aan te brengen.

“De BeamShaper zorgt voor een ideale aanpassing van de vorm van de laserstraal aan grotere plaatdiktes en een wisselende plaatkwaliteit. Bij een dikte van 20 tot 30 mm neemt hierdoor de kwaliteit van de snijranden toe en gaat de snijsnelheid met maximaal 50% omhoog in vergelijking tot gangbare machines van 10 kWt.

Ook het nieuwe krachtige vlaggenschip van Bystronic met de software ByVision Cutting wordt via een 21,5″-touchscreen bediend. De bediening is net zo eenvoudig als bij een smartphone.

Bystronic-automatisering

Voor onbemande productie zijn er diverse automatiseringsoplossingen, om machines optimaal te benutten en voor maximale proceszekerheid.

Om bij de hoge snelheden tijdens het lasersnijden verzekerd te zijn van een optimale materiaalstroom, heeft Bystronic voor de ByStar Fiber onder meer be- en ontlaadsystemen, sorteeroplossingen en afzonderlijk configureerbare voorraadsystemen.

Afhankelijk van de bestaande productiefaciliteiten en de beschikbare ruimte wordt zo een geautomatiseerd lasersnijproces gecreëerd dat naadloos geïntegreerd is.

ByTrans Cross

ByTrans Cross is de passende be- en ontlaadoplossing in het assortiment van Bystronic. De automatisering kan helemaal naar wens afgestemd worden op de verschillende orders en productiecycli bij het lasersnijden. Er zijn uiteenlopende toepassingsscenario’s mogelijk.

Als automatiseringsbrug kan ByTrans Cross ingebouwd worden tussen de lasersnij-installatie en de materiaalvoorraad om de materiaalstroom aan te sturen.

Maar ByTrans Cross kan ook gebruikt worden als standaloneoplossing zonder koppeling met de voorraad om onbewerkte platen van verschillende diktes en materialen naar de lasersnij-installatie te voeren.

Het basismodel van ByTrans Cross heeft twee laadwagens, die bij standalonegebruik als materiaalvoorraad dienen.

ByTrans Cross wordt in combinatie met de sorteeroplossing BySort nog veelzijdiger bij het afruimen.

Ook geïntegreerd mogelijk

Op verzoek integreert Bystronic deze aanvullende oplossing in het systeem. Hiermee krijgt de gebruiker de mogelijkheid om bewerkte onderdelen gesorteerd af te voeren naar een hieraan gekoppelde opslaglocatie of naar extra ontlaadplaatsen naast de lasersnij-installatie.

De laatstgenoemde mogelijkheid is bijvoorbeeld ideaal voor de bewerking van grote series waarbij afzonderlijke snijdelen op basis van afzonderlijke orders gesorteerd moeten worden.

Een groot voordeel van BySort is hierbij dat elk deel telkens weer exact op een bepaalde plek opgeslagen wordt. Deze taak kan vooral bij grote snijdelen maar moeilijk met de hand uitgevoerd worden.

De exact op een pallet geplaatste delen kunnen bij handmatige en geautomatiseerde follow-up-processen eenvoudiger bewerkt worden, omdat hun positie minutieus bepaald is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven