Fehlmann Picomax 56 TOP noviteit bij Gibas • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fehlmann Picomax 56 TOP noviteit bij Gibas

Deze week toont Gibas Numeriek tijdens een Open Huis in Almere een gloednieuwe machine van Fehlmann: De Picomax 56 TOP. Deze machine, de opvolger van de 54, valt op door de drie handwielen die aan de CNC-besturingskast bevestigd zijn.

TOP is een afkorting voor ‘Touch Or Program’. Dit is een slimme besturingsoplossing waarmee een gebruiker van de nieuwe Picomax snel kan omschakelen tussen handmatig gebruik of CNC-besturing van de drie assen. In vergelijking met de eerdere 54 valt op dat de Z-as van de nieuwe Picomax nu ook CNC-bestuurd is.

 

Fehlmann picomax 56

Rechts aan de besturingskast zit een elektronisch handwiel met spaken, dat oogt als het klassieke wiel dat ingezet werd voor de Z-voeding, maar dat via de TOP-functie een uitgekiende combinatie biedt van handmatig werken met CNC-cycli met bijvoorbeeld een begrenzing in diepterichting van de Z-slag zonder in te grijpen in het CNC-programma. Rechts Roland Sandmeier van Fehlmann die deze week in Almere meer vertelt over deze verticale boorfreesmachine (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Technische gegevens

Enkele technische gegevens van de drieassige Fehlmann Picomax 56 TOP zijn: X x Y x Z is 500 mm x 400 mm x 400 mm. Het opspanvlak van de machine meet 910 mm x 480 mm. De Y- en Z-as zitten in het gereedschap (bovenliggende assen) en de X-as bevindt zich in de tafel. Fehlmann kan deze machine ook met een ATC (automatische gereedschapwisselaar) leveren.

 

Fehlmann

Fehlmann levert de Picomax 56 met een ISO 30 spil met toerenbereik tot 12.000 toeren per minuut. Bij S6-gebruik (40% inschakelduur) is het maximaal vermogen 8 kW en het maximaal draaimoment maximaal 60 Nm. De Picomax is een typische machine voor kleinserie- en prototypewerk. In ons land zijn van het voorgangermodel Picomax 54 pakweg 100 machines operationeel.

 

Fehlmann

Deze vijfassige Fehlmann Picomax 825 Versa, ook geëxposseerd door Gibas Numeriek in Almere, is verkocht aan Mevi in Helmond. Links staat Erowa Robot Easy met zes palletplaatsen (pallets van 400 mm x 400 mm) die ook na het Open Huis naar Mevi gaat. Voor meer foto’s van het Open Huis van Gibas zie ons digitale foto-album. Voor een video van de Picomax 825 Versa kijk hier onder:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven