FCS-spansystemen op Hermle-machines bij Weerg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

FCS-spansystemen op Hermle-machines bij Weerg

Weerg heeft spansystemen van FCS op bewerkingscentra van Hermle geïmplementeerd. Het platform dat online CNC- en 3D-bewerking volledig made-in-Italy aanbiedt, koos hiervoor na analyse van productieprocessen bij gieterijen en in de luchtvaartindustrie.

Met de combinatie van FCS-spansystemen met Hermle-bewerkingscentra zijn complexe delen zeer snel te produceren,  aldus Weerg-oprichter Matteo Rigamonti.

Behalve de klemsystemen heeft Weerg speciale guideline 4.0-software van BCK in het geheel geïntegreerd voor het ontwerpen van de bevestigingsmiddelen om zo de voorbereiding te versoepelen, voor een Industrie 4.0-model.

Dit is gekoppeld aan de robots die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de klemsystemen. Deze robots worden op basis van online opdrachten (zelfs op basis van 1 stuks) op de juiste manier gepositioneerd op de diverse bewerkingscentra.

Modulariteit

Belangrijkste reden om te kiezen voor het FCS-spansysteem is de modulariteit. Dat is met name voor Weerg van belang, die immers vaak prototypes maakt.

“De veelzijdigheid van de FCS-oplossingen maakt het voor ons mogelijk, om voor elk proces de juiste configuraties in te stellen. Hierdoor kunnen automatisering en aanpassing gecombineerd worden, om zo een maximale productie-efficiency te bereiken”, stelt Rigamonti.

Visualisatie

Voor FCS is deelname aan de implementatie van de door Weerg gestarte productiecellen, een bewijs dat het belangrijk is om op een nieuwe manier te gaan werken, stelt Alessandro De Pieri van het bedrijf.

Het gaat namelijk om een werkwijze op basis van visualisatie van de opbouw van bevestigingen. Zo is een volledige automatisering van het productieproces te garanderen, om daarmee herhaalbaarheid, zekerheid en kwaliteit te kunnen bereiken, stelt hij.

Door de samenwerking met Weerg kan FCS de waarde van de eigen technologie laten zien, die in jaren R&D is opgebouwd in de matrijzensector en in de mechanica en hogeprecisie prototyping waarvoor nieuwe oplossingen in voorbereiding zijn.

Intelligente bewerking

Complexe bewerking is de nieuwste innovatie van Weerg, vanuit de eigen Centrale voor Intelligente bewerking tot aan de Aluminium anodiseerservice die begin dit jaar is gestart met, voor de gebruikers van het platform, een onmiddellijke feedback.

Dit gebeurt met de E-bestelshop waarbij 2 series van elk 5 Hermle C42U 5-assers continue voor CNC-bewerking worden ingezet, samen met robots en 3D-printers (de grootste installatie van HP Jet Fusion 4210 printers in Zuid-Europa).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven