Fastems met Okuma bij Eurotech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fastems met Okuma bij Eurotech

Eurotech in Venlo-Blerick heeft twee horizontale bewerkingscentra (HMC) gekoppeld aan een FMS-systeem. Op deze manier is het mogelijk om flexibel, ook bij kleinere series, door middel van verspanende bewerkingen meerwaarde toe te voegen aan gegoten aluminium delen.

De vormautomaat in de HWS-Mouldingline van de aluminium-zandgieterij van Eurotech heeft als maximale box-afmeting 1010 mm x 925 mm x 350/300 mm. HWS is een afkorting voor Heinrich Wagner Sinto; de leverancier van de gietlijn die sinds 2006 in Venlo operationeel is. Geert van de Kerkhof en Jack Mommen (respectievelijk  managing director en manager machining & assembly bij Eurotech  Aluminium Castings) vertellen dat die afmetingen uitgangspunt zijn geweest bij de investering in de Okuma bewerkingscentra en het Fastems FMS-systeem

 

FMS-systeem van Fastems bij Eurotech in Venlo-Blerick 

Een kijkje op de werkvloer in de verspanende afdeling van Eurotech in Venlo. Rechts een van de twee Okuma bewerkingscentrums die aan het Fastems FMS-systeem gekoppeld zijn (in de achtergrond). In het midden een van de twee wisselstatios waar pallets met opspanningen en werkstukken in en uit het magazijn gaan (foto’s: Ruud Slaats/Eurotech)

 

Space Center MA-600HB.

Vanuit dat uitgangspunt is gekozen voor het bewerkingscentrum Okuma Space Center MA-600HB. Eurotech had al twee van deze machine in gebruik, één in Venlo en één bij het zusterbedrijf Pezag in Tsjechië.  Tegelijkertijd met de investering in het Fastems FMS-systeem is in Venlo een tweede MA-600HB aangeschaft. Samen met de al aanwezige Okuma is deze gekoppeld aan het nieuwe FMS-systeem. Dit automatiseringssysteem is zodanig uitgelegd dat ook nog een derde bewerkingscentrum aangesloten kan worden. De nieuwe Okuma en het systeem van Fastems zijn eind april  in gebruik genomen. De levering is als ‘turn key’ verzorgd door Gelderblom uit Houten.

 

Binnenkort in een artikel in Metaal Magazine meer informatie over het FMS-systeem van Eurotech. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven