Ga naar hoofdinhoud

Fastems cel bij Dormac op Techni-Show

Speciaal voor de Techni-Show heeft Dormac samen met Fastems een draaicel samengesteld op basis van een kleine Doosan Lynx 220LM draaimachine met een Fastems RPC20G beladingsrobot in een gantry-concept. De cel wordt in een ‘container’ compleet met wisseltafel en Fast wizard besturing getoond.

Met de cel die Dormac en Fastems op de Techni-Show 2012 laten zien, tonen beide firma’s de voordelen van het gantry-concept. Henk Kremers, die Fastems Factory Automation in Nederland vertegenwoordigd: ”In theorie kan je de productie nog zo goed inplannen, in de praktijk komen er altijd spoedopdrachten tussendoor. Daarom moet een draai- of freesmachine ook voor handmatig inzetwerk toegankelijk zijn. Het gantry-concept is daarvoor een perfecte oplossing”.

 

 Fastems Doosan draaicel Techni Show Dormac

Automatisering draaicentrum met een gantry-robot (foto’s: Dormac/Fastems) 

 

Automatische draaiproductie

Productgewicht en afmeting wordt in dit geval bepaald door de maximale afmetingen en capaciteit van de Doosan Lynx 220LM draaimachine. Maximale draaidiameter is 320 mm en maximale draailengte is 305 mm. Door de hoge ijlgangen (36 m/min) en (15 kW) spilvermogen is deze kleine draaimachine geschikt voor automatische draaiproductie van kleine werkstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven