Ga naar hoofdinhoud

Fanuc naar EMO met nieuwe sensoren

Fanuc zal tijdens de komende EMO een aantal innovaties tonen waaronder de Area Vision Sensor en de Secondary Encoder. Door de Area Vision Sensor worden producten 50% sneller georiënteerd opgenomen tijdens Bin Picking. De Secondary Encoder software optie zorgt voor een verbeterde positie nauwkeurigheid in een specifiek robot werkgebied, ongeacht gewicht en omgevingstemperatuur.

De Area Vision Sensor herkent niet-gesorteerde producten in een kist, lokaliseert ze 3D en geeft aan de robot de exacte positie informatie door. Met de Area Vision Sensor is er geen overgang meer nodig tussen “2D pre-recognition” en “3D fine-tune search”. De sensor is geïntegreerd in de robot R-30iB controller. Doordat er maar één sensor  is, worden typische Bin Picking toepassingen eenvoudiger. De video hieronder toont een mooie robottoepassing bij het bewerken van nokkenassen:

 

 

Secondary Encoder
Voor toepassingen waar een nog hoog nauwkeurigheidsniveau vereist is (bijvoorbeeld bij het boren van vliegtuigonderdelen zonder mal), heeft Fanuc als optie de Secondary Encoder ontwikkeld, een combinatie van sensortechnologie en software.


Andere EMO primeurs
Tijdens de EMO wordt de nieuwe LR Mate 200iD, een robot voor snelle en efficiënte handling-toepassingen, en ook de variant 200iD/4S, een compacte integreerbare robot voorgesteld. Daarnaast wordt de snelle delta robot M-1iA en de nieuwe M-2iA in diverse toepassingen getoond. Meer dan 30 robots zullen op de stand van Fanuc getoond worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven