Fagor Arrasate hervat productie in China • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fagor Arrasate hervat productie in China

Fagor Arrasate (met het hoofdkantoor in het Spaanse Arrasate) heeft toestemming gekregen om 2 productielocaties in het Chinese Kunshan (nabij Shanghai) te heropenen. Ze hebben inmiddels een operationele capaciteit van 97% bereikt. Het bedrijf benadrukt hoe cruciaal internationalisering en het hebben van een eigen productie in Azië is.

De fabrieken van het Chinese dochterbedrijf van Fagor Arragate waren – net als veel andere bedrijven – tussen 24 januari en 10 februari gesloten. Dit op last van de Chinese overheid die de Chinese Nieuwjaarsvakantie tot die datum had verlengd. Daarna konden bedrijven toestemming vragen om hun activiteit weer te hervatten.

Om toestemming te krijgen voerden de autoriteiten audits uit om te kunnen certificeren. Daarbij werd onder meer gelet op genomen preventieve maatregelen en de reiniging van de installaties. Ook moest een voorraad hygiëneproducten aanwezig zijn die de verspreiding van corona helpt voorkomen.

Nadat toestemming gegeven was, kon de specialist in het ontwerp en de productie  van bewerkingsmachines voor omvorming en vorming, de productie weer op gang brengen. Het personeel kon geleidelijk weer aan het werk in 3-ploegendiensten. Ook de keten van toeleveranciers is weer op gang gekomen.

‘Internationalisering cruciaal’

“De huidige pandemie heeft duidelijk gemaakt hoe cruciaal internationalisering is en hoezeer het opzetten van een Aziatische reus met productiecapaciteit een wijs besluit is”, aldus Fagor Arragate.

Voor het Europese bedrijf speelt de Chinese dochter een zeer belangrijke rol in de ondersteuning van de industriële en service-activiteiten van de groep.

‘Flexibiliteit mogelijk’

Deze multi-locatie structuur maakt flexibiliteit mogelijk. Zo kan een bewerkt onderdeel dat niet kan worden geleverd vanuit de Europese productielocaties, nu toch geleverd kan worden, bijvoorbeeld vanuit China naar de Mexicaanse fabriek. Op die manier kan Fagor Arrasate zijn klanten toch de technische bijstand blijven aanbieden.

De rol van de Chinese dochter wordt nog versterkt door het feit dat het een multidisciplinaire fabriek is die de drie bedrijfssectoren van het bedrijf bestrijkt: de automobielsector, de staalsector en de sector huishoudelijke apparaten. Het biedt ook de mogelijkheid om technische support en assistentie te bieden in andere delen van de wereld.

De Chinese productiecapaciteit biedt Fagor Arrasate een sterke positie ten opzichte van de concurrentie, omdat het volgens het bedrijf de enige is die in China aanwezig is in de sector van het snijden en verwerken van plaatwerk.

‘Project snel op te starten’

“Als er vandaag een project zou starten, zouden wij, in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van onze concurrenten, in de gunstige positie zitten om de klant via onze dochter de zekerheid van een oplossing te bieden”, zegt Alberto Sarasqueta, manager van de Fagor Arrasate-fabrieken in China. “Wij zouden een van de weinige buitenlandse fabrikanten zijn die servicegaranties zouden kunnen bieden.

Volgens hem zal de economische ontwikkeling van sectoren als de automobiel- en staalindustrie in China in grote mate afhangen van de overheidsmaatregelen om de consumptie en de investeringen te stimuleren.

In ieder geval benadrukt hij dat er belangrijke manoeuvreerruimte is bij de overvloed aan liquiditeit in de zeer positieve handelsbalans van het laatste decennium.

Al in 2008 gestart

De eerste Fagor Arrasate-fabriek in Kunshan is geopend in 2008 en de tweede in 2012 onder het motto ‘Europees ontwerp, lokale productie’. Binnen China heeft het bedrijf ook kantoren in Beijing en Shanghai.

Het doel van de Chinese fabrieken is om nauw en direct te voldoen aan behoeften vanuit de Chinese markt met dezelfde technologie en kwaliteitsnormen die kenmerkend zijn voor de productie van Europese fabrieken.

De twee productielocaties zijn gericht op de bevoorrading van de lokale markt, de productie van subassemblages voor de rest van de fabrieken van het bedrijf.  Ook fungeren ze als inkoopplatform voor de groep.

Fagor Arrasate

Fagor Arrasate is onderdeel van de grote Europese groep Mondragon Corporation, dat wereldwijd zo’n 80.000 professionals telt.

Het bedrijf ontwerpt en produceert maatoplossingen voor het vormen van staal, aluminium en rvs, waaronder persen, spoelsnijden en bewerkingslijnen, en complete systemen voor de productie van complexe metalen onderdelen. Ook is het gespecialiseerd in composiet vormen, warme en koude smeedsystemen en dieptrekken.

Fagor Arrasate heeft wereldwijd onder meer 6 productielocaties, 3 technische assistentiecentra, en een R&D- en innovatiecentrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven