Nieuws

Facilicom plaatst windmolens op dak

Facilicom Services Group heeft twee windmolens op het dak van het hoofdkantoor in Schiedam in werking gesteld. De molens zijn ontworpen door het Nederlandse WindWalls en zijn in de afgelopen weken opgebouwd op het 60 meter hoge kantoorpand in Schiedam.

De twee molens zijn gemaakt van speciaal bewerkt aluminium en hebben geen wieken, maar een ovale vorm. Wegens de windstuwing rondom het gebouw is deze ovale vorm noodzakelijk. De zes bladen met een horizontale as hebben een doorsnee van circa drie meter per stuk en produceren samen ongeveer 10.000 KWh per jaar. Dit levert jaarlijks voldoende stroom op om drie huishoudens een volledig jaar van elektriciteit te voorzien.

 

Een display in de ontvangsthal houdt nauwkeurig bij hoeveel energie de molens opleveren. Na een aantal pilots met prototypes, is het voor het eerst dat dit type windmolens officieel gebruikt wordt in een stedelijk omgeving. Bijzonder daarnaast is dat deze molens van Nederlandse afkomst zijn, in tegenstelling tot andere windmolens die vaak uit het buitenland komen. De kosten voor de windmolens zullen naar schatting binnen tien jaar terugverdiend zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven