Extra contracten KMWE en GKN Fokker voor F35 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Extra contracten KMWE en GKN Fokker voor F35

KMWE Aero Engines en GKN Fokker hebben dit jaar extra contracten kunnen sluiten voor het leveren van onderdelen voor de nieuwe F35 straaljager. Zij kregen de contracten nadat Turkije vorig jaar door de VS is geschorst uit het F35-programma. Sindsdien was Lockheed Martin op zoek naar producenten buiten Turkije, om de productie van de onderdelen over te nemen.

GKN Fokker en KMWE Aero Engines konden de contracten dit jaar afsluiten na intensief lobbyen door de Nederlandse industrie en de ministerie van Economische Zaken en Defensie. Dat staat in de Jaarlijkse Voortgangsrapportage van project Verwerving F35 van Defensie, meldt Up in the Sky.

Composiet en motoronderdelen

GKN Fokker produceert nu de composieten ‘huid’ van het toestel voor Northrop Grumman, een onderaannemer van Lockheed Martin.

KMWE Aero Engines is gestart met de productie van 9 verschillende onderdelen voor de Pratt & Whitney motor.

De nieuwe contracten vertegenwoordigen een waarde van in totaal 19 miljoen euro.

Bekabeling

Daarnaast heeft GKN Aerospace (het moederbedrijf van GKN Fokker) de productie van de bekabeling voor het gevechtsvliegtuig, onder druk van de VS, overgeheveld van Turkije (Izmir) naar Nederland (bij GKN Fokker Aero in Woensdrecht).

Aanvullende kansen?

Defensie heeft goede hoop dat nog meer contracten kunnen worden afgesloten. Als er weer makkelijker gereist kan worden naar en in de VS gaat een delegatie met onder meer het JSF Industry Support Team verkennen welke aanvullende kansen er liggen bij de Amerikaanse industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven