Ga naar hoofdinhoud

Extra bombeeras bij LVD

LVD Company biedt Smart Crowning aan, een programmeerbaar bombeer-V-assysteem, voor haar afkantpersen van de reeksen PPEB-H en Easy-Form. ‘Smart Crowning’ verschaft een extra onafhankelijke bombeeras naast een conventionele V-as voor het automatisch compenseren van asymmetrische variaties in materiaaldikte en materiaaleigenschappen voor een hoge buignauwkeurigheid over de volledige lengte van het werkstuk.

Het bombeersysteem van een afkantpers zorgt ervoor dat de ram en de tafel gedurende het buigproces parallel blijven. Traditionele bombeertafels compenseren de symmetrische doorbuiging van de pers via één enkele V-as en zijn ideaal wanneer de materiaaleigenschappen over de volledige lengte van het werkstuk dezelfde zijn. Wanneer de eigenschappen echter niet overal dezelfde zijn (in het bijzonder bij zwaardere of langere werkstukken), verschaft Smart Crowning van LVD een extra as voor een bijkomende onafhankelijke asymmetrische compensatie. 

 

LVD Smart Crowning

LVD’s Smart Crowning-systeem gebruikt Smart Segments en Smart Actuators die afzonderlijk werken om een onafhankelijke compensatie te verschaffen (bron: LVD)

 

Smart Segments zijn mechanisch verbonden in een ‘rups’-verbindingsconfiguratie, zodat het onmogelijk is een verkeerde bombeerstap te programmeren waardoor schade aan de bombeertafel en het gereedschap wordt voorkomen. In automatische modus meet Smart Crowning in combinatie met de Easy-Form-laserhoeken op verschillende punten van de lengte van het blad onder druk, tot een maximum van 16 punten. De materiaalterugvering wordt dan gemeten in het midden van de afkantpers en de waarden voor afzonderlijke Smart Crowning-actuatoren worden geïdentificeerd (zie figuur). Op basis van die informatie verschaft het Smart Crowning-systeem dan een accurate buighoek over de volledige lengte van het werkstuk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven