Extra bijdrage voor leerwerkbedrijven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Extra bijdrage voor leerwerkbedrijven

Een bbl-leerling in dienst hebben of aannemen vóór 31 december 2020 kan extra aantrekkelijk zijn. Om leerwerkbedrijven in deze crisistijd extra te ondersteunen is een eenmalige bijdrage van 1250 euro bovenop de Leerwerkbijdrage mogelijk.

Ondernemers die in de periode van 1 april tot 31 december 2020 een bbl-leerling in dienst hebben of aannemen, kunnen gebruik maken van de TAM, de tijdelijke additionele maatregel. OOM heeft deze regeling nieuw leven ingeblazen.

Instroom op peil houden

Met de TAM investeert OOM fors in de sector. “Zo willen we ervoor zorgen dat de instroom van jonge vakmensen in de metaalbewerking tijdens de komende, onzekere periode op peil blijft en de beroepspraktijkvorming van de huidige bbl-leerlingen niet in gevaar komt.”

De TAM is hiervoor een beproefd middel, stelt OOM. “Tijdens de economische crisis van 2008 zorgde deze maatregel ervoor dat het mkb-metaal -als enige sector in Nederland- het aantal leerlingen op niveau kon houden. Daardoor had de sector veel veerkracht bij het economisch herstel.”

‘Investeren in de toekomst’

OOM heeft veel waardering voor de leerwerkbedrijven in het mkb-metaal. “Door leerlingen op te leiden, investeren zij niet alleen in de toekomst van het eigen bedrijf, maar ook in de toekomst van de metaalbewerking. Bovendien nemen onze leerwerkbedrijven hun rol als opleider serieus.”

“De bbl-opleidingen in de metaalbewerking zijn van een hoog niveau en ook het slagingspercentage is hoog. En na het behalen van het vakdiploma krijgen de leerlingen meestal een arbeidscontract aangeboden door de leerwerkbedrijven”, aldus OOM.

Meer informatie?

Leerwerkbedrijven ontvangen binnenkort een brief van OOM met meer informatie hoe de TAM aangevraagd kan worden. Alvast meer informatie nodig? Bel of app het Klant Contact Centrum (KCC) op 0172 – 521 555, of mail naar vergoedingen@oom.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven