Extra 16,6 miljoen voor scholing in metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Extra 16,6 miljoen voor scholing in metaal

De Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Metaalbewerking (OOM) krijgt voor de komende twee jaar een fors bedrag aan subsidie toegewezen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Met de subsidie van bijna 16,6 miljoen euro kan OOM verdergaan met het bevorderen van het cursusdeelname en tussentijds inspelen op scholingsvraagstukken die leven bij OOM-lidbedrijven.

OOM ontvangt voor de derde keer een subsidiebeschikking van het Agentschap SZW, een onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het bedrag van 16,6 miljoen komt de komende twee jaar terecht bij meer dan dertienduizend bedrijven in de metaalbewerking.

Het opleidingsfonds kan dankzij de subsidie verschillende nieuwe programma’s ontwikkelen en het bestaande programma-aanbod uitbreiden. Naast traditionele middelen schuwt OOM een ‘andere’ aanpak niet. Zoals interactieve workshops voor werknemers en werkgevers en de eind 2005 geïntroduceerde ‘leertegoedbon’ en ‘kennischeque’. Waardebonnen die in goed overleg tussen werkvloer en management besteed kunnen worden aan loopbaanontwikkeling en bijscholing. Met deze middelen, mogelijk gemaakt dankzij subsidiegeld, kan OOM werkgevers en werknemers stimuleren ‘samen’ na te denken en te praten over de toekomst.

Naast het gegeven dat economische vooruitgang goed is voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn er ook neveneffecten waarmee de metaalbewerkingsbranche rekening moet houden. Groei betekent niet alleen meer orders maar ook een grotere druk op de arbeidsmarkt. Naast een toename van het aantal arbeidsplaatsen, vraagt dat ook om meer flexibiliteit van de werkgever en werknemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven