Ga naar hoofdinhoud

Excursie naar Cutlite lasers in Italie

Sosform Benelux nodigt uit om op 14 oktober het open huis te bezoeken van Cutlite Penta in Modena in Italië. In het ‘Modena Fiere Exhibition Centre’ staan gedurende het open huis twee lasersystemen opgesteld: een Plus-LM 4020/2000W uitgevoerd met een 2 kW fiberlaser en een Plus-H 3015/C3333 uitgevoerd met een 3,5 kW CO2-laserbron.

Mirko van Nunen van Sosform Benelux is van plan om naast het open huis ook de fabriek in Florence te bezoeken en/of de Lamboghini fabriek en museum. Cutlite Penta bouwt naast metaallasers, ook lasers voor het bewerken van kunststof en hout, hiervan heeft Sosform acht machines geplaatst in de Benelux. Cutlite Penta is onderdeel van de beursgenoteerde Elen Group, die zijn oorsprong vindt aan de Universiteit van Florence in Italië. Die video hieronder laat een laser van Cutlite Penta zien bij het snijden van dun metaal:

 

 

Metaalsnijden

Elen ontwikkelt lasers voor  uiteenlopende disciplines. Doordat Cutlite Penta recentelijk Alfa lasersystemen heeft aangekocht, gaat Sosform zich ook meer concentreren op industriële metaalsnijlasers. De recent geïntroduceerde Plus-LM 4020/2000W en de Plus-H 3015/C3333 zijn volgens ”uitermate geschikt voor metaalsnijwerkzaamheden”. Op dit moment heeft Cutlite Penta meer dan 600 lasersystemen geïnstalleerd over de gehele wereld. Sosform zal de gehele reis naar de open dagen organiseren en tegen werkelijk gemaakte kosten doorbereken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven