EWM ForceArc bespaart op laskosten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

EWM ForceArc bespaart op laskosten

Meer dan een jaar geleden deed het MAG-lasproces ForceArc van EWM bij toeleverancier Tosec in Zwolle zijn intrede in de productie. De medewerkers brengen inmiddels de moderne lastechnologie op verschillende wijzen in hun productie in praktijk. Voor diverse onderdelen die Tosec met ForceArc last, wordt nu een derde van de productietijd bespaard.

Bij de meeste constructies op maat die Tosec maakt bedraagt het aandeel lasbewerkingen ongeveer 40 procent. De gebruikte materialen zijn S235, S335, Domex, Weldox en Hardox. De plaatdiktes variëren van 4 mm tot 300 mm. Tosec werd geadviseerd door lasspecialist René Kuipers van Kumoweld in Assen met betrekking tot het aanschaffen van EWM ForceArc technologie.

 EWM width =

Tosec gebruikt EWM ForceArc in combinatie met de MIG/MAG-stroombron Taurus 451 en de Synergic-besturing (foto’s: EWM)

 

Inmiddels heeft Tosec de nodige ervaring opgedaan. Met ForceArc wordt een hoger afsmeltvermogen behaald, waardoor de lassers sneller kunnen lassen. De vlamboog brandt stabiel en doelgericht, de inbranding en flanklasnaaddekking is goed en poriën in de lasnaad behoren tot het verleden. De lassers zijn zeer te spreken over de betrouwbaarheid en stootbestendigheid van de Taurus stroombronnen en het draadtoevoerapparaat.

 

Geringe warmte-inbreng

Ook is er minder toevoegdraad nodig is voor grond-, vul- en deklagen en wordt er energie, beschermgas en lastijd bespaard. Bovendien is de warmte-inbreng in het basismateriaal gering, waardoor er minder richtwerkzaamheden nodig zijn. Een voorbeeld van de voordelen van het nieuwe proces zijn de bevestigingsogen van kraancomponenten. Tosec behaalt daar nu een tijdsbesparing van 33 procent. Lees meer over EWM ForceArc bij Tosec in een van de komende nummers van Metaal Magazine.

 

De volgende video geeft een goed beeld van de voordelen van EWM ForceArc. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven