Ga naar hoofdinhoud

Eussen nieuwe voorzitter Metaal Nederland

Tom Eussen wordt vanaf 1 juni de nieuwe voorzitter van Metaal Nederland. Hij is op de algemene ledenvergadering als nieuwe voorzitter gekozen. Eussen volgt Hans van den Berg op, die zich de afgelopen vijf jaar voor de vereniging heeft ingezet.

Eussen is lid van de Raad van Bestuur van Tata Steel Nederland en als managing director verantwoordelijk voor Tata Steel Downstream Europe. Hij is technisch bedrijfskundig ingenieur en behaalde zijn MBA bij IMD in Zwitserland.

‘Ervaring en kennis’

“Ik ben verheugd dat Tom Eussen mij als voorzitter van Metaal Nederland opvolgt”, zegt scheidend voorzitter Van den Berg.

“Hij brengt ruime bestuurlijke ervaring en uitgebreide kennis van de metaalsector met zich mee, wat van toegevoegde waarde is bovenop de reeds bestaande kennis en kunde binnen de vereniging.”

‘Kansen pakken’

“Metaal Nederland is een platform voor metaalbedrijven om gezamenlijk de huidige maatschappelijke uitdagingen aan te gaan”, vertelt Eussen.

“Onder andere op het vlak van technologische innovatie, circulaire economie, klimaat, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

“De komende jaren willen wij onze ondernemers nog beter in staat stellen kansen te pakken met het oog op deze uitdagingen.”

Metaal Nederland

Metaal Nederland komt op voor de belangen van de Nederlandse metaalindustrie, waaronder basismetaal en gieterijen.

Het gaat om bedrijven die uit metaalertsen zuivere metalen vrijmaken, bedrijven die ingezamelde recyclematerialen voor hergebruik omsmelten en opwerken en gieterijen.

De vereniging vertegenwoordigt ruim 80% van de in Nederland gevestigde metallurgische industrie (met 20 of meer medewerkers) en de grootste gieterijen in ons land.

De aangesloten bedrijven vertegenwoordigen in Nederland ruim 50.000 voltijdsbanen (direct/indirect) en 6 miljard euro aan exportwaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven