Nieuws

EuroMold zal moeten kiezen

Het Nederlandse Additive Industries kondigde in hal 11 aan dat volgend een tweede generatie metaalproductieprinters op de markt wordt gebracht. Deze warmtewisselaar van titanium laat de mogelijkheden zien (foto: Reinold Tomberg)

De EuroMold vecht met zichzelf. Dit is deze week duidelijk zichtbaar in Frankfurt (D). Hal 11 floreert. Hier staan de exposanten voor additive manufacturing (tegenwoordig vaak aangeduid als 3D-printing, eerder hadden we het altijd over  rapid prototyping) die de EuroMold groot hebben gemaakt. Bijzonder interessante hal om te bezoeken. Maar, het is ook zichtbaar dat exposanten uit andere segmenten afhaken.

Met name in hal 11 hebben we veel foto’s gemaakt. Bekijk deze hier. Het is duidelijk zichtbaar dat het printen van metaal uitgroeit tot een productietechniek.

Een stator uitgebouwd uit laagjes van 100 micrometer opgebouwd uit roestvast staal/brons door ExOne
Een stator uitgebouwd uit laagjes van 100 micrometer opgebouwd uit roestvast staal/brons door ExOne

Hal 9 is deze week het dieptepunt in Frankfurt. Ooit waren alle drie etages gevuld. Nu is de begane grond van deze hal voor een kwart gevuld  als een gangetje tussen hal 8 en hal 11. In het gangetje via collectieve stands veel Aziatische exposanten die de beursbezoekers agressief benaderen voor aandacht.

Hal 8 is voor de volgende editie voor de beursorganisatie van de EuroMold de lakmoesproef. Hier tref je de leveranciers van ‘klassieke’ metaalbewerkingsmachines. Echter dit jaar in veel mindere mate. Het is de vraag of de beursorganisatie van de EuroMold, gelet op de plannen in Düsseldorf en Stuttgart, erin zal slagen de machineleveranciers weer aan zich te binnen.

In het komend nummer van Metaal Magazine meer technische informatie over de metalen producten die we gezien hebben in Frankfurt. Wil u dat niet missen? Neem dan nu een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven