Euromold 2010 ijlt na op crisis • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Euromold 2010 ijlt na op crisis

De EuroMold 2010, die vorige week gehouden werd van 1 tot en met 4 december in Frankfurt (D), leek nog wat last te hebben van de crisis en het slechte weer. Kleine stands, veel koffiecorners en soms niet opgevulde plekken. Desondanks was de sfeer goed, zagen we enkele noviteiten en waren er vooral de tweede dag veel bezoekers.

De alweer 17e editie van de EuroMold in Frankfurt herstelde wel iets ten opzichte van vorig jaar. Het aantal exposanten steeg met 2,2% naar 1384. Ruim 40% van de exposanten kwam uit 38 landen, waarmee de EuroMold een internationale beurs blijft, ondanks het opstarten van beurzen zoals de AmeriMold, AfriMold, AsiaMold, IndiaMold en RosMold . Er waren in totaal 346 nieuwe exposanten die vooral kwamen uit landen als China, Spanje, Italië, Taiwan, Japan en Turkije.

 

EuroMold 2010 Frankfurt

Op de EuroMold zijn altijd fraaie modellen te zien waaronder deze schaal 1 op 1 turboprop vliegtuigmotor, helemaal samengesteld met 3D printer componenten (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie onze digitale fotoreportage)

 

Groei matrijzenbouw

De gereedschaps- en matrijzenbouw heeft traditioneel het grootste aandeel op de EuroMold, dit jaar zo’n 31,5% van de exposanten. Daarna komen Rapid Prototyping & Tooling (10,1%), model- en prototypebouw (9,4%), engineering (7,5%), metaalbewerkingsmachines (7,1%) en software zoals CAD/CAM, simulatie, e.d. (6,9%).

De beursorganisatie verwachtte zo’n 60.000 bezoekers. Maar gezien het slechte weer van de vorige week (koud, wind, sneeuw) en het feit dat ook dan in Duitsland treinen en vliegtuigen vertragingen oplopen, zal het bezoek zeker beïnvloed hebben. De eerste dag was het rustig, maar dag twee stemde de redactie al beter door de drukte in de gangpaden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven