Euro Equipment slaat restplaat voor hergebruik op in automatisch magazijn • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Euro Equipment slaat restplaat voor hergebruik op in automatisch magazijn

Dankzij een automatisch magazijnsysteem voor tussenopslag van restplaat kan toeleverancier Euro Equipment in Rotterdam niet alleen het materiaal optimaal benutten, maar zijn de restplaten ook direct voor productie beschikbaar. Euro Equipment kan op die manier zelfs enkele stuks op afroep snijden.

De snijcel van Euro Equipment bestaat uit een Amada magazijn met automatiseringscomponenten en een Amada FO lasersnijmachine. Amada verzorgde de installatie in samenwerking Landré Euromach uit Vianen. Het geheel vergde een investering van 1,3 miljoen euro. De pallets in het magazijn worden door een lift aan een ‘load-/unload’-toren aangeboden, die vervolgens de platen uitwisselt met de lasersnijmachine. Het magazijn is gevuld met zowel restplaat als schone plaat. De werkvoorbereider geeft het product en de benodigde aantallen op en de software bepaalt of deze nog uit de restplaat genest kunnen worden.  

Directeur/eigenaar Frank Dolk van Euro Equipment: “Wij zijn een kleine job-shop en richten ons voornamelijk op enkelstuks en kleine series. Om korte levertijd te realiseren, zouden we in een meerploegendienst moeten gaan werken, maar daar zijn we te  klein voor en bovendien kunnen we daar geen personeel voor vinden. Daarom moeten we met dezelfde mensen meer zien te produceren. En dat lukt alleen door te automatiseren. Ons doel is het magazijn met zoveel mogelijk plaatsoorten en -dikten te vullen, en daarvan al het materiaal voor minimaal 90% te benutten. Sommige platen kunnen soms enkele maanden blijven liggen, voordat deze worden benut. Je kunt je afvragen of deze manier van tussenopslag wel rendabel is. Maar het feit dat je de klant snel kan helpen, is onze grootste winstfactor.”

Binnenkort in Metaal Magazine meer informatie over het automatisch magazijn van Euro Equipment voor het hergebruik van restplaten

Neem een proefabonnement op Metaal Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven