Ga naar hoofdinhoud

Esprit reduceert programmeertijd Doeko

In tegenstelling tot veel van haar concurrenten heeft Doeko er niet voor gekozen de productie naar het buitenland te verhuizen. Met de juiste match tussen software én machines, gecombineerd met een goede ondersteuning, hield Doeko het hoofd boven water.

In het verleden telde Doeko de programmeertijd in dagen. Tegenwoordig doen ze dat in uren en minuten. Werknemers die al tien jaar bij Doeko in Weurt werken, hebben de productie zien verhogen met wel 40% tot 50%. Bij Doeko werken acht programmeurs. Voor het ontwerpen van onderdelen gebruikt men Siemens Unigraphics (CAD) en voor het programmeren van onderdelen ten behoeve van productie (CAM) maakt Doeko gebruik van Esprit. 

 

350 x 263 fixture

Voorvork van een KTM motorfiets, geproduceerd met Esprit 4-5 as (foto’s: Greenock/Doeko)

 

CAM-software

In 1998 moesten Doeko’s managers de koude en harde realiteit onder ogen zien: om concurrerend te blijven en te kunnen profiteren van de voordelen van de industriële evolutie, kon men niet anders dan overgaan op het aanschaffen van CAM-software. Na een selectieproces koos Doeko uiteindelijk voor Esprit van DP Technology. ‘’Niet vanwege de prijs, maar vanwege het feit dat het software betreft dat onderdelen, voor welke industrie en welke machinale bewerking dan ook, kan programmeren’’, zegt productiemanager Harry Hendriks. 

 

Direct importeren

 “Wanneer je tegen deadlines aan werkt en een nauwkeurige CNC-code noodzakelijk is, wil je betouwbare CAM-software dat hoge prestaties levert en eenvoudig aanpasbaar is. Met een goede CAD/CAM- interface naar Siemens NX, stelt Esprit de gebruiker in staat elk onderdeel direct te importeren, zonder dat de programmeur zaken hoeft te bewerken of te herbouwen”. Installatie van de CAM/technologie bij Doeko werd begeleid door Esprit reseller Greenock CAD Service, gevestigd in Ede.

 

In het komende nummer van Metaal Magazine meer informatie over de werkwijze van Doeko.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven