Nieuwe plasmasnijder met lange levensduur • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe plasmasnijder met lange levensduur

Esab Cutmaster Black Series.

De nieuwe Cutmaster Black-serie voor plasmasnijden van Esab, die onlangs geïntroduceerd is, heeft een 60% langere levensduur ten opzichte van de standaardelektroden. De nieuwe onderdelen zijn gemonteerd op de SL60QD 1Torch, die wordt geleverd met het Cutmaster 60i draagbare plasma snijsysteem. In combinatie met interne verbeteringen van de Cutmaster 60i verhoogt het nieuwe elektrodeontwerp de nominale snij- en perforatiecapaciteit van de unit tot 20 mm, een verbetering van 16,6%. De Cutmaster 60i kan materiaal tot 38 mm scheiden.

“Met 16,8 kg bood de Cutmaster 60i al een heel goede vermogen-gewichtsverhouding. Met de toevoegmaterialen uit de Cutmaster Black-serie is deze 60-amp-unit nog meer een snijmonster”, zegt Kris Scherm, Global Manual Plasma Business & Product Director, Esab. “Met de verbruiks-onderdelen uit de Cutmaster Black-serie zullen gebruikers dankzij de langere levensduur van de elektrode van lagere totale exploitatiekosten profiteren en meer kwaliteitssnedes per elektrode kunnen uitvoeren.”

Luchtplasmasnijden

Voor gebruikers die de flexibiliteit willen om een Cutmaster 60i aan te sluiten op een snijtafel voor halfautomatisch luchtplasmasnijden, biedt Esab nu het gemechaniseerde MechPak-pakket. MechPak wordt geleverd met alles wat gebruikers nodig hebben om aan de slag te gaan, inclusief een SL100 gemechaniseerde 1Torch met een kabel van 7,6 of 15,2 meter, schakel-afstandsbediening, kabel met ATC-toortsaansluiting en bijbehorende verbruiks-onderdelen.

“De MechPak heeft een aansluiting voor een start-/stopknop geïntegreerd in de ATC-toortsaansluiting”, zegt Scherm. “Gebruikelijke toepassingen zijn onder meer het koppelen van de Cutmaster 60i en MechPak met een Esab Miggytrac of Railtrac tractor voor halfautomatisch snijden, afschuinen of plasmagutsen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven