Ermaksan ponst met HDDL van Hoerbiger • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ermaksan ponst met HDDL van Hoerbiger

Een bijzonder onderdeel in de ponsmachines van Ermaksan is de HDDL aandrijving van het fabrikaat Hoerbiger. Dit is een hybride kop met regelkenmerken van een servomechanische aandrijving en de krachtkenmerken van een hydraulische aandrijving.

Landré uit Vianen heeft onlangs aangekondigd de plaatbewerkingsmachines van de Turkse fabrikant Ermaksan Machinery in Nederland en België te gaan vertegenwoordigen. Op de site van Ermaksan is een interessant artikel te lezen over de samenwerking tussen Ermaksan en Hoerbiger. Voor de ponsmachines zet Ermaksan de hybride-aandrijving HDDL van Hoerbiger in. Dit is een aandrijving met de regeltechnische eigenschappen van de lineaire aandrijftechniek, maar wél met de krachtdichtheid van hydraulische aandrijvingen. Lees in de twee bijlagen meer over de HDDL-aandrijving en de samenwerking tussen Hoerbiger en Ermaksan:

 

 Stanzen_EN.
 MOTION 210 – de.

 

HDDL

Een schema van de HDDL ponskop van Hoerbiger. Bij een slaglengte van 3 mm zijn 1300 slagen per minuut mogelijk. De maximale kracht bedraagt 300 kN (illustratie: Hoerbiger)

 

Plaatbewerking

Het programma omvat machines als laser- en plasmasnijmachines, afkantpersen, scharen en ponsknipmachines. Een aantal jaren geleden heeft het tijdschrift International Sheet Metal Review een bezoek gebracht aan de familie-onderneming Ermaksan in Bursa. Lees in de bijlage het artikel, de video hieronder geeft een indruk van de productiefaciliteiten van Ermaksan. 

 

 ISMR over Ermaksan.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven