Er komt nu een 48-uursstaking bij Fokker Elmo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Er komt nu een 48-uursstaking bij Fokker Elmo

(foto: FNV)

FNV Metaal kondigt opnieuw een staking aan bij Fokker Elmo in Hoogerheide. Dit keer gaat het om een 48-uursstaking, op 6 en 7 april. FNV Metaal eist dat werknemers van Fokker ELMO uit Hoogerheide een zelfde verplaatsingsregeling krijgen als hun collega’s bij Fokker Landing Gear uit Helmond. Op 14 februari en 16 maart werd hier ook al 24 uur voor gestaakt. 

“De Fokker-directie komt niet tegemoet aan onze eisen”, zegt FNV Metaal-bestuurder Jan Meeder. “De directie ziet nog steeds niet in dat het hier gaat om gelijke waardering, ongeacht waar je werkt binnen Fokker.”

De bond had eerder een gelijke regeling afgesproken, maar de directie heeft er volgens FNV Metaal daarna voor gekozen iets extra’s te doen voor mensen bij Landing Gear.

‘One Fokker’

“Het is kennelijk alleen ‘One Fokker’ als het management dat nodig vindt.” Dus zal weer worden gestaakt. Nu geen 24, maar 48 uur. “Hopelijk schudt dat de Fokker-directie wakker. De actiebereidheid onder onze leden blijft groot.”

Het wordt volgens Meeder “nu echt hoog tijd dat de directie een gelijkluidende regeling voor alle getroffen Fokker werknemers met ons afspreekt”.

Lees ook:

Opnieuw staking bij Fokker Elmo aangekondigd (14 maart 2023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven