Epson robotkrachtsensoren voor automatische afstemming • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Epson robotkrachtsensoren voor automatische afstemming

Met de nieuwe krachtsensoren van Epson kunnen robots nauwkeurig krachten afstemmen (foto: Epson)

Seiko Epson Corporation heeft de ontwikkeling aangekondigd van de nieuwe S250-serie high-precision krachtsensoren. De S250-serie is wereldwijd geïntroduceerd en komt beschikbaar als extra optie voor Epson’s zesassige- en Scara-robots.

De duurzame en gevoelige krachtsensoren maken gebruik van Epson’s zelf ontwikkelde piëzo-elektrische kwartssensor-technologie, waardoor ze minieme krachten in zes verschillende richtingen kunnen detecteren op een nauwkeurige en consistente manier. Deze technologie stelt gebruikers in staat om complexe fabricageprocessen te automatiseren en zorgt voor een hogere productiviteit. Opdrachtcommando’s voor de bediening van de robot worden meegeleverd bij de sensor, zodat klanten het systeem eenvoudig kunnen invoeren.

S250-serie

Dankzij de S250-serie kunnen robots minieme krachten voelen, zelfs tot 0,1 N, wat ze geschikt maakt voor het automatiseren van complexe taken zoals het met hoge precisie assembleren van kwetsbare onderdelen. De sensoren kunnen eveneens worden gebruikt voor taken die voorheen afhankelijk waren van menselijke zintuiglijke waarneming, zoals polijsten en ontbramen, waardoor werknemers worden verlost van repetitieve handmatige werkzaamheden. “De nieuwe krachtsensoren betekenen een belangrijke ontwikkeling voor Epson en de productie-industrie in het algemeen,” aldus Yoneharu Fukushima, COO van Epson’s Robotics Solutions Operations Division. “Voor ons bedrijf, dat streeft naar de bevordering van innovatie in de productie-industrie, bieden de nieuwe sensoren mogelijkheden om de toepassingen van robots uit te breiden, en brengen ze ons een belangrijke stap verder in de richting van ons doel om een wereld te creëren waarin robots mensen ondersteunen in vele uiteenlopende situaties.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven