Engel pers voor ontwikkeling composieten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Engel pers voor ontwikkeling composieten

Het opspan voor de vormgevende gereedschappen voor verwerking van composieten (foto's: Engel/Photograph by Martin Neeves Photography)

Engel, een Oostenrijkse leverancier van kunststofverwerkende machines, heeft een 1.700-tons V-duo pers geleverd aan het Automotive Composite Research Centre van WMG aan de universiteit van Warwick. Deze pers wordt ingezet voor het ontwikkelen van serieprocessen voor de vervaardiging van vezelversterkte composieten.

Vezelversterkte kunststoffen kunnen een alternatief zijn voor plaatstaal. De nieuwe installatie in Warwick gaat op zoek naar toepassingen in de grootserie van de automobielbouw. De nieuwe pers kan vormgereedschappen opspannen van 2,2 m x 1,8 m. De pers kan zowel thermohardende persmassa’s (prepregs of SMC (sheet moulding compound)) als thermoplastische vezelversterkte kunststoffen verwerken (HP-RTM, hogedruk-resin transfer moulding).

Warwick Manufacturing Group based at The University of Warwick. Photograph by Martin Neeves Photography - www.martinneeves.com - Tel: +44 (0)7973 638591 - E-mail: martinneeves@googlemail.com
De 1.700 pers van de Universtiteit van Warwick

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven