Ga naar hoofdinhoud

Energiezuinige Ermak kantpersen bij Landré

Met de nieuwe vertegenwoordiging van het programma plaat-bewerkingsmachines van Ermak, brengt Landré naar eigen zeggen ”een uiterst competatieve serie afkantpersen op de Nederlandse en Belgische markt”. Nieuw is de ontwikkeling van een serie energiezuinige kantpersen, onder de serienaam Evolution.

Bij conventionele hydraulische kantpersen wordt het hydraulische systeem door een pomp constant op druk gehouden. Dat kost veel energie en veroorzaakt een constant geluidsniveau. Proportionele ventielen regelen de oliedruk op de beide cilinders om de neergaande beweging mogelijk te maken. In de nieuwe serie Evolution afkantpersen heeft Ermak dit systeem vervangen door AC-servo motoren die de pomp alleen aanstuurt bij inschakeling van het voetpedaal.

 

Pomp staat stil 

In de tussenliggende periode staat de pomp stil. Dit hybride concept verbruikt daardoor gemiddeld 60% minder energie, kan volstaan met een 80% kleiner oliereservoir en produceert minder geluid. Met een geluidsniveau van 63 dB hoort de Evolution kantpers zelfs tot de stillere afkantpersen in de markt. Wat prestaties betreft is de hybride aandrijving snel en met een precisie van ±0,01 mm zeer nauwkeurig te noemen.

 

Lagere kosten

Verder laat Landré weten dat het concept eveneens leidt tot lagere  kosten omdat het hybride systeem langer meegaat, de olie pas na vijf jaar hoeft te worden ververst en het hybride systeem minder onderhoudsgevoelig is. Omdat olie niet meer de hele dag wordt rondgepompt, vervalt ook het nadelige effect van opwarmende olie. Beide cilinders hebben bovendien ieder een eigen oliereservoir, waarmee het onderhoud verder wordt vereenvoudigd. De Ermak Evolution kantperpers is leverbaar in een buiglengte van 3100 mm en levert een buigcapaciteit van 1350 kN. De video hieronder toont een aantal Ermak machines in actie:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven