Energiezuinige Durma kantbank bij Tuwi • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Energiezuinige Durma kantbank bij Tuwi

Tuwi introduceert een Durma AD-Servo kantbank die inspeelt op de energie-besparende wensen uit de markt. Bij deze kantbak wordt de verplaatsing van de bovenbalk gerealiseerd door hydrauliekpompen die aangedreven worden door AC-servomotoren met een variabele snelheid.

Bij een kantbank wordt niet continu het volle vermogen van de pomp gevraagd, volgens Tuwi wordt minimaal 50% van de tijd het hydraulische systeem onnodig op druk gehouden. Bij de nieuwe Durma AD-Servo wordt de verplaatsing van de ram gerealiseerd door hydrauliekpompen die aangedreven worden door AC-servomotoren met een variabele snelheid. Bijkomend voordeel is dat met deze techniek bij een 175-tons machine geen 18,5 kW hoofdmotor meer nodig is maar enkel twee kleine 4 kW motoren. Deze nieuwe techniek zorgt naast de energiebesparing ook het geluidsniveau wordt gereduceerd van 76 dbA naar 63 dbA. De energiebesparing is 62% in stand-by en 44% tijdens de buigcyclus.

 

 

Durma width =

Een energiezuinige hydraulische kantbank van Durma tijdens de EuroBlech 2010 in Hannover (D). Lees hier meer over een bezoek dat Metaal Magazine bracht aan de fabriek van Durma (foto: Reinold Tomberg). Onderstaande video geeft een indruk van de machinebouw-mogelijkheden van Durma.

  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven