Energiezuinig ponsen bij LVD in Hannover • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Energiezuinig ponsen bij LVD in Hannover

Met nieuwe machines en systemen voor lasersnijden, ponsen, afkanten en automatisering neemt LVD Company dit najaar deel aan de grote plaatbeurs EuroBlech 2010 in Hannover (D). LVD exposeert in hal 12 (stand F48)

De Sirius 3015 Plus die LVD tijdens de EuroBlech toont is een CO2-lasersnijsysteem met vliegende optiek voor dynamische laserbewerking met mid-level automatisering automatisering. De Sirius Plus op de beurs is uitgerust met een Compact Tower voor tien pallets.

 

LVD afkantpersen euroblech

In totaal stelt LVD drie afkantpersen tentoon, waaronder persen met LVD’s Easy-Form laserhoekmeetsysteem. Dit systeem maakt gebruik van een dubbel lasercamerasysteem gemonteerd aan de voor- en de achterzijde van het gereedschap om de buighoek continu in realtime te controleren en zo onmiddellijk feedback te leveren aan de persbesturing.

 

Strippit-ponsmachine

De nieuwe Strippit VX-1225 wordt door LVD voor het eerst in Europa voorgesteld. De machine combineert een snelle 20 kN hydraulische ram met een 48-stations-revolver. In vergelijking met de vorige generatie Global-machines ligt de productiviteit tot 30 % hoger. Dankzij een nieuw systeem voor energiebeperking is het een energiezuinige machine. De Strippit VX-1225 op EuroBlech is uitgerust met de automatische laadontlaadeenheid

 

PPEC-afkantpers 50 ton

Ook wordt de nieuwe reeks afkantpersen PPEC Compact van LVD op EuroBLECH voorgesteld. Er wordt een 50 ton/2 m meter model getoond. Deze PPEC-machines met kleinere tonnage halen een buigsnelheid tot 20 mm/s  

 

De video hieronder toont een demonstratie buigen van hogesterktestalen door LVD tijdens de vorige editie van de EuroBlech in 2008.  Lees ook het artikel (zie bijlage) over LVD dat in ons vorige nummer is verschenen.

 

 20-21_lvd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven