Ga naar hoofdinhoud

EMO Milano 2015 dé metaal-happening voor dit jaar

Internationale machineleveranciers zijn tijdens EMO’s altijd vertegenwoordigd met grote stands. Op de foto de stand van Yamazaki Mazak in 2009 (foto: Paul Queadvlieg)

Het jaartal is oneven, dus is het dit najaar tijd om weer een EMO te bezoeken. Elke EMO is een mekka voor de metaalbewerkers: je hoort er helemaal bij als je deze internationale manifestatie bezoekt. In het komend nummer van Metaal Magazine een voorbeschouwing over de EMO Milano 2015.

Van maandag 5 oktober tot en met zaterdag 10 oktober is de EMO Milano 2015 te bezoeken. De locatie is Fiero Milano in Rho-Pero in Milaan (IT).  Net zoals de EMO Hannover is de EMO Milano een internationale beurs, met daarbij wel de kanttekening dat de Italiaanse editie zich uiteraard meer richt op Zuid-Europa en het gebied rond de Middelandse Zee. De beurseigenaar van de EMO is de Cecimo (European Association of the Machine Tool Industries gevestigd in Brussel (B)). De Cecimo is in de jaren vijftig van de vorige eeuw opgericht om de belangen te behartigen van de leveranciers van gereedschapwerktuigen. De eerste beurs onder de vlag van de Cecimo was in 1951. De eerste EMO (Exposition de la Machine-Outil) werd in 1975 gehouden in Parijs (F).

Een  complex vertandingswerkstuk door Hermle getoond tijdens de EMO Milano 2009
Een complex vertandingswerkstuk door Hermle getoond tijdens de EMO Milano 2009

Milaan en Hannover

Parijs is intussen als beursstad voor de EMO helemaal van het toneel verdwenen. Met name de Duitse machinefabrikanten hebben zich ingespannen om de EMO helemaal naar Hannover (D) te krijgen. Daarin zijn ze ten dele geslaagd. De tweejaarlijkse EMO vindt nu afwisselend plaats in Hannover en Milaan, waarbij de metaalbewerkingsbeurs de stad Hannover vaker aandoet. Het schema voor de komende periode is: komend najaar de EMO Milano 2015 en dan in 2017 en 2019 in Hannover en in 2021 weer in Milaan. Dit schema loopt op deze wijze door tot de EMO Milano 2027 (dus de jaren 2023 en 2025 bezoeken we Hannover). De Cecimo heeft deze verdeling afgesproken met de VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken) in Duitsland en de Fondazione Ucimu in Italië (een vereniging die o.a. de belangen van de Italiaanse machinebouwers behartigt).

emomarchio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven