Nieuws

Italiaanse bedrijven die in 2021 en 2022 investeren in nieuwe bewerkingsmachines, robots, automatiseringssystemen, Industrie 4.0- en digitale technologieën krijgen in 2021 en 2022 speciale fiscale stimuleringsmaatregelen van de Italiaanse regering. Die bestaan uit belastingkredieten die kunnen oplopen tot 50%. Dat maakt Italiaanse bezoekers van de EMO Milano dus extra aantrekkelijk voor exposanten van die beurs.

Dat meldde de beursorganisatie tijdens de online persconferentie van de EMO Milano. Voor Italiaanse kopers van bewerkingsmachines en aanverwante apparatuur komen de stimuleringsmaatregelen neer op kortingen tot 65% van de eindprijs, stelde Riccardo Gasline, directeur tentoonstellingen van organisator Ucimu-Sistemi Per Produrre (de vereniging van Italiaanse fabrikanten van bewerkingsmachines, robots, automatisering en aanverwante producten).

‘Opnieuw starten’

De vakbeurs, die volgens planning van 4 tot 9 oktober plaatsvindt, wordt dit jaar de eerste grote metaalbewerkingsbeurs in Europa die weer fysiek wordt gehouden. Het staat vooral in het teken van opnieuw starten en de wens om weer aan de slag te gaan, gaf Jens Bruch van het Italiaanse handelsagentschap in Berlijn aan.

Hebben exposanten en bezoekers weer vertrouwen om te reizen en de vakbeurs te bezoeken? Martin Kapp van de VDW verwacht van wel, te meer daar er zeker anderhalf jaar geen beurs van een dergelijk kaliber is geweest. Bovendien komt het vertrouwen in de markt, na een terugval vorig jaar, weer helemaal terug. Dat verwacht hij ook voor de komende jaren.

De laatste editie in Milaan was in 2015. Dit keer krijgt de beurs als thema ‘The magic world of metalworking’. Het 345.000 m2 grote beursterrein Fiera milano Rho is volledig beschikbaar voor de EMO. Speciale highlights zijn onder meer Emo Digital, de Startup-area en de Speakers corner met korte presentaties.

Vol vertrouwen

De beursorganisatie is zelf vol vertrouwen voor de komende beurs. “Vorig jaar oktober hebben we op het beursterrein al ervaring opgedaan met de BiMu en dat ging goed”, geeft Barbara Colombo, president Ucimu-Sistemi Per Produrre, aan.

Vanaf 15 juni is er in Italië weer groen licht om beursactiviteiten op te starten. Dat is sneller dan de 1 juli waaraan eerst werd aangehouden. Ook zijn er akkoorden over de vrije mobiliteit van personen binnen EU-landen en tussen de EU en landen daarbuiten.

Bovendien zijn wereldwijd de vaccinatiecampagnes grootschalig van start gegaan en zal het aantal vaccinaties de komende maanden dus flink oplopen. Dat maakt dat het vertrouwen over het doorgaan van EMO Milano verder toeneemt, stelt de organisatie.

De registratie voor exposanten loopt. Er hebben zich wereldwijd al exposanten uit 32 landen aangemeld. Alleen al uit Duitsland zijn er meer dan 100 bedrijven die zich aangemeld hebben. Eind juni start de online registratie van bezoekers. Dan worden ook de uitnodigingen verstuurd.

Nieuwe stelling

Italië stimuleert fiscaal dat maakbedrijven investeren. Goed idee?

Bekijk het resultaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven