Ga naar hoofdinhoud

EMO Hannover 2023: in totaal 16 Nederlandse exposanten

Zestien bedrijven uit Nederland zijn exposant op de komende EMO Hannover 2023. In totaal komen er 1800 exposanten uit de hele wereld. Ze bieden bezoekers een dwarsdoorsnede van ontwikkelingen in metaalbewerking, productietechnologie en aanverwante sectoren. Van predictive maintenance, process monitoring en het Internet of Things (IoT) tot toepassingen op het snijvlak van smart data en machine learning,

Alle belangrijke fabrikanten presenteren zich in september op deze vakbeurs in Hannover. Dus wie wil weten welke ontwikkelingen in de metaalbewerking plaatsvinden, kan een bezoek aan EMO Hannover 2023 niet laten schieten, stelt Global Fairs Nederland, de organisatie vanuit Nederland. “Het aantal bezoekers dat al een entreeticket heeft geregistreerd laat zien dat er veel interesse is in de beurs.”

Onder de vlag van het thema Innovate Manufacturing is de beurs verdeeld in drie megatopics: The Future of Business, The Future of Connectivity en The Future of Sustainability.

The Future of Business

EMO Hannover is het innovatie- en kennisplatform voor machines, oplossingen en diensten in de metaalbewerking. Niet alleen voor technologie, maar ook voor organisatie- en productiestrategieën.

Het onderwerp Future of Business focust op nieuwe bedrijfsmarkten en -modellen. Hier fungeert EMO Hannover als platform voor kennisoverdracht dat zich niet alleen op technologie richt, maar ook op organisatorische strategieën en methoden.

Te denken valt aan het vormgeven van grote veranderingen in werkwijzen, technologie, duurzame productie en de organisatie van productie- en bedrijfsprocessen.

The Future of Connectivity

Software- en IT-engineering zijn sleutelfactoren voor succesvolle productietechnologie, en datamining biedt kansen voor nieuwe productiemethoden.

The Future of Connectivity biedt een platform aan ontwikkelingen die invloed hebben op aspecten van Industrie 4.0, Industrial Internet of Things (IIoT), predictive maintenance, machine learning, connectiviteit en kunstmatige intelligentie.

Bijzonder onderdeel van connectivity is umati (‘universal machine tool interface’). Deze communicatiestandaard zorgt dat bewerkingsmachines van uiteenlopende fabrikanten, via een neutrale en open koppeling, kunnen communiceren met elkaar en met onderliggende IT-systemen.

De ontwikkelaars (een groep prominente Duitse machinefabrikanten en alle belangrijke aanbieders van besturingssystemen) tonen tijdens de EMO live demonstraties met unati

The Future of Sustainability

De Future of Sustainability is gericht op de integratie van duurzaamheid. De deelnemende bedrijven presenteren hier hun oplossingen voor grondstofbesparende, klimaatneutrale productie en fabrieksplanning.

Het gaat daarbij om oplossingen voor circulaire economie in de productie, een energie-efficiënte productie, duurzame toeleveringsketens en bovendien voor veilige werkomgevingen.

Additive manufacturing

Verbeterde efficiency, besparingen op materiaal én een enorme vormgevingsvrijheid: Additive Manufacturing (beter bekend als 3D-printing) is bezig aan een opmars binnen de metaalbewerkende industrie. EMO heeft er speciale aandacht voor.

Tijdens EMO kunnen bezoekers een volledige procesketen van additieve productie zien.

Welke toepassingen kent AM in sectoren als de auto- en vliegtuigindustrie, machinebouw en medische techniek? Niet voor niets laten uiteenlopende partijen – systeemaanbieders, materiaalleveranciers, softwareontwikkelaars, fabrikanten van 3D-scanners en productiedienstverleners – tijdens EMO graag zien wat ze op dit vlak in huis hebben.

Nederlandse inbreng

Nederland zal in Hannover worden vertegenwoordigd door zestien bedrijven, onder meer actief op het gebied van additive manufacturing, CNC-automatisering, geometrische meettechniek en surface channel technology.

Het gaat om de De Nederlandse deelnemers: Additive Industries, BMO Automation, Cellro, DoAll Europa, FPT-Vimag, Globe Europe, Greenleaf Europe, Halter CNC Automation, IHI Hauzer Techno Coating, Hembrug Machine Tools, Mayfran International, Oxycom Fresh Air, Schut Geometrische Meettechniek, SCT Tools, Style CNC Machines en TXOne Networks.

Dossier EMO

Meer EMO-nieuws? Bekijk ons Dossier

Gratis ticket

EMO Hannover 2023 wordt gehouden van 18 tot en met 23 september.

Interesse in een bezoek? Registreer voor een gratis entreeticket
(code: aT1ch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven