EMO dé metaal-happening voor dit jaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

EMO dé metaal-happening voor dit jaar

Ook de EMO Milaan 2015 zal weer laten zien dat Italiaanse machineleveranciers veel aandacht geven aan design. Onder het motto ‘Design meets technology’ presenteerde de machinebouwer Portasolutions dit Multicenter 3Mandrini in 2013 tijdens de vorige editie van EMO in Hannover. De machine kreeg veel bekijks (foto’s: Reinold Tomberg)

Het jaartal is oneven, dus is het dit najaar tijd om weer een EMO te bezoeken. Elke EMO is een mekka voor de metaalbewerkers: je hoort er helemaal bij als je deze internationale manifestatie bezoekt. Op deze en de komende twintig pagina’s meer informatie over de EMO Milano 2015.

Van maandag 5 oktober tot en met zaterdag 10 oktober is de EMO Milano 2015 te bezoeken. De locatie is Fiero Milano in Rho-Pero in Milaan (IT). Voor mensen die al eens vaker in Milaan geweest zijn: dit is dus niet het bekende beursterrein Fiero Milano City in het centrum van Milaan, maar het beursterrein ten noordwesten van Milaan (tussen het centrum en het vliegveld Malpensa). Tijdens de vorige editie van de EMO Milano in 2009 was de beurs voor de eerste keer gehuisvest op deze locatie. Sinds 2009 is er natuurlijk veel veranderd. Terugkijkend kun je vaststellen dat we toen ongeveer op een dieptepunt van de recessie waren. De beurs trok toen ‘maar’ 125.000 bezoekers. Pakweg 40% van dit aantal had niet de Italiaanse nationaliteit. De voorspellingen voor de EMO Milano 2015 zien er beter uit: de beursorganisatie EFIM (Ente Fiere Italiane Macchine) verwacht dat de geplande 1.600 exposanten pakweg 150.000 bezoekers zullen ontvangen die uit meer dan 100 landen naar Milaan zullen reizen. Aanjager voor de EMO Milano 2015 is natuurlijk ook het voorzichtige economische herstel in Europa. Bovendien zijn een aantal politieke problemen in Italië opgelost, dit zal zeker een positieve invloed op de beurs hebben.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven