Emco bewerkt 6.000 kg compleet op EMO Milano • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Emco bewerkt 6.000 kg compleet op EMO Milano

Een impressie van de Hyperturn 200. De machine heeft maximaal 200 posities voor gereedschappen en drie stations voor lange gereedschappen en/of boorstangen. De CNC-besturing is een Sinumerik 840Dsl (foto’s: Emco)

Emco presenteert tijdens de EMO Milano 2015 het gloednieuwe draaifreescentrum Hyperturn 200. Dit is een indrukwekkende machine voor het compleetbewerken van grote werkstukken in één opspanning.

Wie denkt dat Emco alleen kleine machines bouwt, moet zijn mening snel én behoorlijk bijstellen. In het technisch centrum van Emco in Hallein in Oostenrijk (in de buurt van Salzburg) springt meteen rechts naast de ingang de grote multitasking-machine Hyperturn 110 in het oog. Deze is leverbaar met een maximale afstand tussen de beide spilneuzen van meer dan 2 m: 2.300 mm om precies te zijn. Inderdaad: dat is niet gering. Metaal Magazine bezocht aan de vooravond van de EMO Milano 2015, op uitnodiging van De Ridder THO uit Best, de machinefabriek van Emco. De Ridder vertegenwoordigt de CNC-machines van Emco in ons land. Voordat iedereen nu op hoge toon ingezonden brieven gaat sturen dat je een bewerkingslengte van iets meer dan twee meter eigenlijk overal kunt zien, is het toch verstandig om eerst begin volgende maand de EMO Milano 2015 bezoeken. Op de stand

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven