Emag stapt in 3D-printmachines Gefertec • Metaal Magazine
Nieuws

Emag stapt in 3D-printmachines Gefertec

Gefertec arc405 op de stand van Emag.

Emag krijgt meer aandacht voor additive manufacturing en data-analyse. De fabrikant van verticale pick-up machines heeft een minderheidsbelang genomen in Gefertec en in anacision. Dat werd bekendgemaakt tijdens de AMB.

Gefertec uit Berlijn startte in 2015 om de industriestandaard 3DMP (3D Metal Print) te bevorderen. Het bedrijf werkt met draadlasopbouw en lichtbogen (wire arc additive manufacturing, oftewel Waam).

Extra optie

Emag krijgt met Gefertec een ‘ideale partner voor de expansiestrategie in additive manufacturing. Met dit minderheidsbelang kan het bedrijf – als aanvulling op haar verspanende machines – nu dus ook 3DMP-machines bieden, alsmede een combinatie van additieve en verspanende productie (voor nabewerking) in afzonderlijke machines.

Gefertec krijgt met Emag een partner die kan zorgen voor het wereldwijd vermarkten en servicen van de additieve technologie. Dat komt op een mooi moment, aldus Gefertec, want de eerste 3DMP-machine is nu beschikbaar voor industrieel gebruik.

De eerste 3DMP-machine die uit de samenwerking voortvloeit, de arc405, staat op de stand van Emag. Deze vijfassige machine is een kleinere, dus goedkopere, maar net zo snelle  broer als de machine die op de EMO stond.

Data-analyse

Het andere minderheidsbelang dat Emag is aangegaan, is met anacision uit Karlsruhe. Dit is een specialist in data-analyse. Het bedrijf wil softwareoplossingen voor de Emag machinebouw ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van predictive maintenance.

Emag ziet in dit minderheidsbelang een startpunt voor een strategisch partnership voor ontwikkelingen in het bereik van Industrie 4.0.

Het blijkt in de praktijk lastig om informatica (data-analyse) en machinebouw samen te brengen voor de ontwikkeling van Industrie 4.0-oplossingen zoals de ‘intelligente fabriek’, stelt het bedrijf.

Met dit partnership wordt een gezamenlijke knowhow opgebouwd voor een duurzame uitwisseling over bedrijfsgrenzen heen, zegt CEO Markus Hessbrüggen, CEO van de Emag Gruppe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven