Nieuws

Emag neemt Scherer over van Chiron

De Zuid-Duitse machinebouwer Emag neemt Scherer Feinbau over van de Chiron Group. Scherer uit Alzenau (nabij Frankfurt) is specialist in verticale CNC-draaibanken en verticale asdraaimachines.

Scherer Feinbau werd in 1978 opgericht en maakt sinds 2012 deel uit van de Chiron-groep (uit het Zuid-Duitse Tuttlingen). Met ingang van 1 augustus 2020 wordt Scherer overgenomen door Emag. Hiermee zet de Emag Groep zijn langetermijnstrategie voort.

Chiron had de verkoop van Scherer eerder deze maand al aangekondigd toen het bedrijf de plannen voor een reorganisatie bekendmaakte.

Scherer ontwikkelt productieoplossingen voor de automobiel-, lucht- en ruimtevaartindustrie, de machinebouw en de gieterij-industrie. Behalve machines voor metaalbewerking gaat het ook om de handling van onderdelen en automatisering.

Serieproductie remschijven

Zwaartepunt van het bedrijf ligt op verticale CNC-draaibanken voor werkstukken met een diameter van 160 tot 550 mm en asdraaimachines voor werkstukken met een diameter van 250 tot 350 millimeter.

Een bekende toepassing is de serieproductie van remschijven, waarbij Scherer-machines speciaal voor remschijven zijn geoptimaliseerd. Twee machineplatforms maken verschillende, te automatiseren productielijnen mogelijk, al naar gelang het volume en de halindeling van de klant.

‘Beide partners profiteren’

Door de overname profiteren beide partners. Enerzijds kunnen de machines van Scherer  door Emag nu wereldwijd op de markt gebracht worden. Het wereldwijde netwerk van Emag binnen de automobielindustrie biedt daarvoor een ideale basis. Het wereldwijde servicenetwerk van Emag komt ook beschikbaar voor Scherer-klanten.

Anderzijds breidt Emag met de overname haar technologische knowhow uit. Met name de eerder genoemde jarenlange ervaring op het gebied van remschijfbewerking speelt hierbij een rol, bevestigt Markus Heßbrüggen, CEO van de Emag Group.

De oplossingen van Scherer voor deze toepassing, zullen volgens hem ook in de toekomst van groot belang zijn voor de automobielindustrie, voor alle soorten aandrijvingen. “Wij verwachten van deze knowhow nieuwe marktimpulsen en ontwikkelingskansen”.

‘Hele procesketen’

Emag, met het hoofdkantoor in het Zuid-Duitse Salach, is er herhaaldelijk in geslaagd om de eigen knowhow en marktpositie uit te breiden door middel van een slimme uitbreidingsstrategie.

“Hierdoor is de Emag-groep vandaag de dag”, aldus Heßbrüggen, “een van de weinige fabrikanten die met zijn productiesystemen de hele procesketen van de zachte tot de harde bewerking bestrijkt en kan bogen op een schat aan toepassingskennis. Met de overname van Scherer zetten we die weg naar succes voort.”

Lees ook:

Chiron Group reorganiseert fors (21 juli 2020)

Emag stapt in 3D-printmachines Gefertec (20 september 2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven