Elsto Services met overname sterker in robotics • Metaal Magazine
Nieuws

De Nederlandse Stokvis Group neemt Fiduco Automatic uit Nederweert over en brengt de activiteiten onder bij haar dochterbedrijf Elsto Services. Met de overname van deze leverancier van robotiseringsoplossingen voor pluimvee, versterkt Elsto Services haar positie op het gebied van robotisering en automatisering in de voedingsmiddelenindustrie, waaronder de (inter)nationale pluimveesector.

Elsto Services levert al jaren de complementaire zaken rondom de robotcel, zoals lift- en transportsystemen. In de nieuwe opzet gaat het bedrijf zich richten op het ontwerpen, bouwen en leveren van de complete automatisering- en robotiseringsoplossing (lees: robot-, lift- en transportsystemen).

Fiduco is sinds 2007 leverancier van robotiseringsoplossingen in de pluimveesector. De activiteiten van Fiduco worden ondergebracht bij Elsto Services en zullen voortaan onder deze merknaam op de markt worden gebracht.

De al jaren bestaande intensieve samenwerking met Triplelima, die de Fiduco-oplossingen internationaal verkoopt, wordt met deze overname verder versterkt. Met vereende krachten bewerken deze bedrijven al jaren de pluimveemarkt en zijn er wereldwijd in totaal zo’n 110 robots geïnstalleerd.

‘Ook andere agri-markten’

Elsto Services is als system integrator onder andere gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en leveren van complete robotiserings- en automatiseringsoplossingen voor de agriwereld.

Het bedrijf wil met deze nieuwe activiteiten niet alleen inzetten op de pluimvee-industrie, maar ook op andere markten in de agri, zoals de groente- en fruitsector en de diervoederindustrie.

“Met deze overname wordt opnieuw een specialisatie aan het reeds omvangrijke pakket voor bovengenoemde markten toegevoegd”, zegt Alexander Stokvis, directeur binnen de Stokvis Group.

Schaalvergroting

De toenemende vraag naar deze robotisering- en automatiseringsoplossingen is het gevolg van schaalvergroting in de pluimveesector en de toenemende trend naar het gebruik van kunststof verpakkingen, stelt Elsto Services.

De steeds door Elsto Services volledig op maat gemaakte oplossingen garanderen een snellere en hogere ROI, vanwege sterk verminderde personeelskosten en fors minder energieverbruik. Door slimme engineerings-oplossingen wordt ook optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven