Elektro-permanent hefmagneetsysteem Schunk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Elektro-permanent hefmagneetsysteem Schunk

De Tretel elektro-permanent hefmagneetsystemen van Schunk zijn speciaal ontworpen om op een uiterst veilige manier grote plaatmaterialen te verplaatsen. Hierbij kan de operator de diepte van het magneetveld nauwkeurig instellen. Het systeem reduceert zowel de handling als de op- en overslagtijd.

In tegenstelling tot hefmagneetsystemen met conventionele elektromagneten, is het hefmagneetsysteem uit de Tretel-serie uitgerust met elektro-permanent magneten. Een korte elektrische puls is bij deze Tretel-systemen voldoende om de magneten te activeren.

Verankerd

Grote voordeel is volgens Schunk dat de last voor onbepaalde tijd met een constante kracht verankerd blijft aan het hefmagneetsysteem.

Na activering is er geen verdere stroom nodig, alleen om weer te deactiveren. Dit maakt het systeem uiterst efficiënt en veilig. Ook zijn er bij een plotselinge stroomuitval geen permanente voeding of bufferbatterijen vereist.

Het hefmagneetsysteem tilt de plaatmetalen op zonder dat er vervorming of schade ontstaat. Ook blijft er geen restmagnetisme achter. Het systeem is geschikt voor het heffen van zowel vlakke als ronde lasten.

Uitschuifbare armen

De optionele telescopische balk heeft uitschafbare armen die worden bediend door een hydraulische pomp. Deze biedt de mogelijkheid om de te magnetiseren modules te selecteren op basis van de grootte van de belasting.

Dankzij de standaard meegeleverde afstandbediening kan één operator alle handelingen uitvoeren terwijl hij op veilige afstand van de lading blijft.

Draagvermogen max 27.000 kg

Het Tretel-systeem is leverbaar in talloze uitvoeringen met een maximaal draagvermogen tot 27.000 kg. Toepassingsspecifieke oplossingen zijn ook mogelijk. Zo is voor iedere transporttoepassing een oplossing beschikbaar.

Video:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven