Elektrische reachtruck draait rijdend 360° (video's) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Elektrische reachtruck draait rijdend 360° (video’s)

Combilift komt met de Combi-MR4. Dit is een elektrisch aangedreven multi-directionele reachtruck, met Combilifts nieuwe Dynamic 360°-stuursysteem. Dit concept laat elk wiel draaien, zodat de truck zeer wendbaar is en tijdens het rijden naadloos van richting kan veranderen. De Combi-MR4 Dynamic 360 kan in voorwaartse, zijwaartse en krab-besturingsmodus manoeuvreren. Het resultaat is een zeer vlotte handling van producten en materialen.

Impuls voor de ontwikkeling van deze nieuwste aanwinst voor Combilift was de ontwikkeling van een meerwegtruck met een zeer laag platform om de opslagdichtheid in stellingen te maximaliseren.

Platformhoogte van 380 mm

Om alle opslagruimte in stellingsystemen beter te benutten, zorgt de wielconfiguratie van twee aandrijfwielen achter en twee sets kleinere, dubbele voorwielen voor een platformhoogte van 380 mm, waardoor anders overbodige delen naar de vloer toe nu ook kunnen worden gebruikt.

De nieuwe reachtruck kan zowel lange ladingen als gepalletiseerde goederen met gemak hanteren. Ook laden en lossen van bestelwagens is mogelijk.

Twee modellen

De Combi-MR4 is verkrijgbaar in twee modellen, met capaciteitsbereiken van respectievelijk 2500 kg – 3000 kg en 3500 kg – 4500 kg. De reachtruck kan worden gebruikt in gangen met een breedte van 2265 mm wanneer hij wordt geleid (gebaseerd op materiaal van 1200 mm diep).

Bestuurderscomfort en veiligheid zijn eveneens belangrijke overwegingen in het ontwerp. De ergonomische Combi-MR4 heeft goed zicht vanuit de bestuurderscabine en is eenvoudig te bedienen met een multifunctionele bedieningsjoystick, AC-elektrische stuurbekrachtiging en joystickbediende hydraulische mastfuncties.

De gelede achteras met twee rubberen aandrijfwielen achter biedt optimale tractie voor buitengebruik, terwijl de truck toch wendbaar is en nauwkeurig kan worden geplaatst.

Dynamic 360°-stuursysteem

Basis voor de wendbaarheid is het nieuw ontwikkelde in-house Dynamic 360°-stuursysteem. Dit nieuwe stuurconcept stelt bestuurders in staat om de positionering en oriëntatie van de truck aan te passen zonder onderweg te hoeven stoppen en van rijmodus te hoeven te veranderen.

Dit wordt gemakkelijk en intuïtief bereikt door de joystick naar rechts of links te draaien om de wielposities tegelijkertijd aan te passen. Zo wordt krabsturen mogelijk en kan onderweg van richting worden veranderd.

Na 3.000 kg kwam 4.500 kg

Na de eerste Combi-MR4-modellen van 3.000 kg werd een model van 4.500 kg ontwikkeld. De dealer van Combilift in de Benelux (Mabo BeNeLux) had dit verzoek gekregen van hun klant Tabs (Timber and Building Supplies Holland).

Deze klant heeft al MR4-trucks op verschillende locaties in Nederland en staat op het punt om zijn vijftiende en zestiende truck in ontvangst te nemen, voor distributiecentra in Zaandam en Bleiswijk.

“Tabs is verheugd over de voortdurende succesvolle implementatie van hun Combi-MR4’s en de verbeterde efficiëntieniveaus dankzij het algemene ontwerp en kenmerken zoals de lage platformhoogte en het geavanceerde Dynamic 360°-stuursysteem”, zegt Martin McVicar, CEO van Combilift.

Meer klanten door elektrische model

“Ik twijfel er niet aan dat dit nieuwe extra elektrische model het klantenbestand van Combilift zal doen groeien. We kijken ernaar uit om de Combi-MR4 aan onze bestaande dealers en potentiële nieuwe klanten te tonen tijdens de LogiMAT Intralogistics-beurs in Stuttgart, eind mei.”

Combilift lanceerde in 1998 zijn eerste C4000-model. Multidirectionele capaciteit was en is een van de belangrijkste kenmerken geweest van het brede gamma aan transportoplossingen van het bedrijf.

“Vierentwintig jaar en duizenden O&O-uren later tilt het nieuwste product multidirectionele capaciteit naar een hoger niveau”, aldus Combilift.

Meer informatie:

Combi-MR4

Video’s: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven