Elektrisch kanten met Salvagnini Elektra E2 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Elektrisch kanten met Salvagnini Elektra E2

De Elektra E2 kantpers die Salvagnini tijdens de EuroBlech presenteerde, is een elektrisch aangedreven pers met sluitkrachten in het bereik van 20 ton tot 80 ton. Als aandrijving heeft Salvagnini gekozen voor servodrives die met kogelomloopspillen de bovenbalk aandrijven.

Gelet op de grootte is de Elektra E2 van Salvagnini, net zoals de andere elektrisch aangedreven kantpersen in de markt, een relatief kleine machine. Maximale perskracht is 800 kN (80 ton), maar vanuit een werktuigbouwkundig oogpunt moeten hogere sluitkrachten wel haalbaar zijn. Van oorsprong werden deze afkantpersen gebouwd door het Italiaanse bedrijf Mecos, dat overgenomen is door Salvagnini. Lees meer over de Elektra E2 in de bijgevoegde PDF:

 

 prensa_plegadora_E2_uk.

 

Salvagnini

Kenmerkend voor de Elektra E2 van Salvagnini is het gesloten O-frame. Dit garandeert vaste nulpuntposities en weinig vervorming tijdens het plaatbuigen. Buiglengte gaat van 1050 mm bij de 20-tonner tot 3150 mm bij de 80-tonner. In ons land wordt Salvagnini vertegenwoordigd door Mac Kenzie Machines uit Oisterwijk (foto: Salvagnini).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven