Ga naar hoofdinhoud

Efficiënt meten met Leitz CMM’s

Op de Precisiebeurs in Veldhoven stond op de stand van Hexagon Metrology de high end Leitz Infinity coördinaten meetmachine (CMM) met een hoge nauwkeurigheid. Maar Hexagon denkt ook aan de metaalbedrijven in het MKB en introduceert voor bepaalde Europese klanten de gunstig geprijsde Leitz Reference Xe.

Deze Leitz Reference Xe van Hexagon Metrology is een nauwkeurig meetsysteem en beantwoordt de vraag vanuit MKB-bedrijven naar nauwkeurige doch betaalbare meetsystemen. Deze bedrijven beschikken vaak over beperkte budgetten, maar moeten toch voldoen aan hoge kwaliteitseisen en strenge meettechnische normen. Net als de andere modellen in de bestaande Leitz Reference serie, is ook de Leitz Reference Xe gebaseerd op kerntechnieken ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland.

 

 Leitz width =

De Leitz Reference Xe kan onder andere worden gebruikt voor het meten van kleine en middelgrote tandwielen met een diameter tot 650 millimeter (foto: Hexagon Metrology)

 

De Reference Xe bevat de nieuwe generatie Leitz besturing, die is geïntegreerd met de diverse 3D meetsensoren. De sensoren ondersteunen dynamische enkelpuntsmetingen, scannen met variabele hoge snelheid en zelfcentrerend scannen. Hierdoor kan de gebruiker flexibel reageren en de meest optimale meetmethode selecteren voor de te meten componenten en de vereiste nauwkeurigheid. Deze universele meetmachine kan alle soorten geometrieën nauwkeurig inspecteren – in R&D, productie en kwaliteitsbewaking. De meetmachine is leverbaar met een meetbereik van 1000 x 700 x 590 mm uitsluitend voor klanten in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

 Leitz width =

De Leitz Infinity, die Hexagon Metrology toonde op de Precisiebeurs, is volgens het bedrijf de nauwkeurigste CMM ter wereld, met een nauwkeurigheid (MPE) van 0,3 micrometer + L/1000. De machine heeft een meetbereik van 1200 mm bij 1000 mm bij 700 mm (foto: Paul Quaedvlieg)

 

De Leitz Infinity heeft een speciale portaalconstructie als gesloten frame, waarbij de meettafel beweegt in de X-richting en de meetkop in de Y- en Z-richting. Qua meetsensoren is de machine voorzien van een Leitz 3D taster van het type LSP-S4, met een hoge resolutie en een geringe tasterdruk.

Hexagon Metrology is gevestigd in Waalre (vlakbij Eindhoven). Onderstaande video geeft een aantal voorbeelden weer van het meten van tandwielen op een CMM van Hexagon Metrology.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven