Eerste rvs industriële stootdemper • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Eerste rvs industriële stootdemper

Zelfinstellende Magnum-dempers.

ACE Stoßdämpfer GmbH heeft zijn assortiment Magnum-dempers uitgebreid. Voor het eerst biedt de Duitse dempingsspecialist nu zelfinstellende industriële stootdempers in draadmaat M64 en met een slaglengte tot 150 mm in rvs-uitvoering aan. De hoofdcomponenten van de demper zijn geheel in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd.

ACE stelt erin geslaagd te zijn om de industriële stootdemper Made in Germany, waarvan de behuizing is gemaakt uit één stuk, in dit grote formaat ook in rvs op de markt te brengen. Daarmee maakt het bedrijf zijn serie middelgrote industriële stootdempers compleet.

De Magnum-serie van ACE geldt, aldus het bedrijf, als referentieklasse voor gemiddelde bouwgroottes in de dempingstechniek. Doordat de behuizing uit één stuk materiaal is gemaakt, zijn aan de onderzijde geen afdichtingen nodig.

Tot 150 mm slaglengte

“Gezien de complexiteit van de productie van de hydraulische machineonderdelen produceren andere aanbieders op de markt hun roestvrijstalen dempers in deze schroefdraadmaten enkel met een slaglengte tot 50 mm.”

Met de nieuwe Magnum stootdemper in XL-formaat met tot 150 mm slaglengte worden de mogelijkheden voor engineers in meerdere opzichten verruimd. “

De combinatie van een grotere behuizing met de nieuwste afdichtingstechniek, een gehard geleidingslager en een geïntegreerde vaste aanslag verhoogt het dempingsvermogen en de levensduur van deze zelfinstellende stootdemper aanzienlijk.”

Meer speelruimte

“Met een energieopname tot 5.650 Nm en een effectief massabereik tot 63.700 kg hebben gebruikers nu nog meer speelruimte wanneer het gaat om de grootte van de demper en de maximale benutting van de machines”, stelt ACE.

De rvs-uitvoeringen breidt het aantal toepassingsmogelijkheden uit. Zo zijn rvs stootdempers beter bestand tegen invloeden van buitenaf en zout water dan conventionele uitvoeringen. Ook voldoen ze aan de strenge regelgeving op het gebied van hygiëne in de medische technologie en de levensmiddelenindustrie.

De nieuwe demper is tevens geschikt voor toepassingen waarbij de uitstraling een rol speelt. Ook is deze zoals gebruikelijk leverbaar met bijpassend rvs toebehoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven