Eerste paal nieuwbouw Metacon • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Eerste paal nieuwbouw Metacon

Metacon heeft de eerste paal geslagen voor haar derde bedrijfspand, in de aanloop naar één complete nieuwbouw. De nieuwe hal heeft een werkvloeroppervlakte van 11.500 m2. Het totale fabrieksterrein op een A2-zichtlocatie op industrieterrein Gouwe Park, ten westen van Gouda/Moordrecht, pal aan rijksweg A20, beslaat ruim twee hectare. De oplevering is in november 2019 gepland.

De onderneming, opgericht in 1927, is na deze officiële eerste paal nog bijna een jaar grotendeels gevestigd op het nabijgelegen industrieterrein Gouwestroom. Nu nog heeft Metacon in totaal 7 vestigingen in zowel Gouda als Waddinxveen. In 2010 is uitgebreid met een exportkantoor in België.

Uit zijn jasje

Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt waardoor het flink uit zijn jasje is gegroeid en nieuwbouw noodzakelijk werd. Dit alles-onder-één-dakprincipe zorgt volgens het bedrijf voor een nòg grotere efficiency en bereikbaarheid, omdat naast het machinepark tevens alle huidige locaties nog vrijwel als nieuw bestempeld mogen worden.

Naast het vele constructiewerk produceert Metacon professionele inbraakwerende rolluiken, brandvertragende industriële (tussen)deuren en allerhande zonweringssystemen, voor de zakelijke markt van detailhandel en industrie.

Het bedrijf bezit dankzij een intern kennisplatform, dat continu aan innovatie en vergroening werkt, vele patenten, keurmerken en certificaten. Opdrachtgevers bevinden zich tot in alle uithoeken van de wereld. Zo werd recent een omvangrijke klus gerealiseerd voor het nieuwe Nationaal Museum in Doha (hoofdstad van Qatar). In dit prestigeobject kregen alle specialismen van Metacon de vrije loop. Het bedrijf mocht onder meer materialen leveren en de montage begeleiden.

Investeren

Door de wereldwijde export en montage inclusief de huidige reputatie van optimaal duurzaam en veilig bouwen, kan algemeen directeur Vincent Vergunst toekomstgericht investeren.

Metacon verschaft momenteel aan zo’n honderd vaste medewerkers werk. In de nieuwe locatie worden de laatste innovaties in duurzame productie-energie verwerkt. De inmiddels alweer enige tijd gepensioneerde vader Cock is nog relatief vaak achter de schermen actief. Zo assisteert hij waar nodig bij belangrijke beslissingen.

Na de officiële eerste paal volgen er nog bijna 4000, voor de fundering van de gebouwen, entree, kantoren, showroom, de werkvloer, kantine en parkeerterrein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven