Eerste Matec 40P in Benelux bij Simons • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Eerste Matec 40P in Benelux bij Simons

Gereedschapmakerij Simons heeft een vijfassige Matec 40P portaalfreesmachine in gebruik genomen. Hiermee zijn zij de eerste in de Benelux (foto: Limas)

Gereedschapmakerij Simons uit Achel/Hamont (B) heeft geïnvesteerd in een vijfassige Matec  portaalfreesmachine. De Matec 40P is uitgerust met de door Matec ontwikkelde universele freeskop die in beide vlakken traploos simultaan bestuurbaar is. Simons wordt de eerste gebruiker van een dergelijke machine in de Benelux.

Onlangs werd besloten te investeren in een grote portaalfreesmachine en de keuze is hierbij gevallen op een Matec portaal van het type 40P uitgerust met een universele freeskop. Het unieke van deze freeskop is dat hij geen vertanding meer heeft waarop gepositioneerd wordt maar in beide vlakken volledig  traploos simultaan aanstuurbaar is. Hierdoor kunnen alle mogelijke hoeken gemaakt worden. De freeskop is uitgerust met een HSK 100 spindel met een vermogen van 38 kW en een koppel van 440 Nm met 8.000 min-1.

Alle features

Het werkbereik van de machine bedraagt 6500 x 3500 x 1300 mm. Alle assen zijn voorzien van directe meetsystemen om zodoende een hoge positioneer- en repeteernauwkeurigheid te waarborgen. Het meelopende gereedschapmagazijn heeft 60 gereedschap posities. De machine is uitgerust met de Heidenhain TNC640 besturing en heeft verder alle features waarmee een moderne werktuigmachine uitgerust dient te zijn. De Matec wordt begin 2017 door Limas uit Neer geleverd. Limas vertegenwoordigt in de Benelux de machines van Matec.

Gereedschapmakerij

De firma Simons bouwt matrijzen en gereedschappen voor o.a. de automobielsector en is daarnaast actief als toeleverancier voor precisieproducten. Het bedrijf is opgericht in 1975 door Jaak Simons die met een drietal machines van huis uit startte met de vervaardiging van kleine snijstempels. Inmiddels heeft de tweede generatie Simons in de persoon van Stijn Simons het roer over genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven