Eerste machine DMG en Mori op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Eerste machine DMG en Mori op EMO

Tijdens de internationale persconferentie die traditioneel op de eerste dag van de DMG huisshow in Pfronten werd gehouden, gingen Dr. Kapitza (DMG) en Dr. Mori (Mori Seiki) verder in op de globale samenwerking tussen DMG en Mori Seiki. Naast een aantal gezamelijke vestigingen komt er ook een eerste DMG/Mori Seiki machine aan.

Volgens Dr. Kapitza komt de eerste machine van DMG en Mori Seiki er snel aan. “Op de EMO 2011 laten we onze eerste gezamenlijke ‘baby’ zien. Deze compacte machine is ontwikkeld door engineers van DMG en Mori Seiki samen. Nog even wachten dus.”

 

Kapitza en Mori bij DMG

‘De wereldwijde samenwerking tussen DMG en Mori Seiki gaat steeds verder’ was de boodschap tijdens de internationale persconferentie. Links Dr. Kaptiza van DMG en rechts Dr. Mori van Mori Seiki (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de DMG huisshow zie ons digitale fotoalbum)

 

Dr. Mori ging verder in op de globale samenwerking tussen DMG en Mori Seiki. Er werden sheets getoond van nieuwe gecombineerde vestigingen in Mexico, Argentinië en India. Over Europa werd niet gepraat, dat heeft vooral te maken met de Europese wetgeving. “Maar dat is een kwestie van tijd,” liet een medewerker van DMG ons weten. Er liepen in ieder geval wel opvallend veel Japanners met Mori Seiki badges rond in Pfronten.

 

Voordelen voor klanten

De samenwerking moet vooral klanten voordeel gaan opleveren

 

“Op het gebied van onderdelen inkopen wordt een groot voordeel behaald,” legt Mr. Mori uit. “In het recente verleden kochten we, vanwege de dure Euro, onderdelen in Japan. Nu, met een lage Euro kopen we gezamenlijk componenten in Europa. Dit wordt keer op keer bekeken. Ook op deze manier valt veel winst te halen.” Daarnaast wordt voordeel behaald uit het feit dat de beide bedrijven beschikken over fabrieken in Duitsland, Japan, China en Noord-Amerika.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven