Ga naar hoofdinhoud

Eerste Kasto Evo bij Two4Steel

De voorraadhoudende staalleverancier Two4Steel heeft geïnvesteerd in een CNC-bandzaagautomaat. De nieuwe Kasto Evo A 4×5 maakt het mogelijk om vanuit de voorraad snel staalkwaliteiten op maat te leveren. Bovendien is de opslagcapaciteit in Zwaag verdubbeld van 100 ton naar 200 ton.

Two4Steel zet de nieuwe Kasto Evo A 4×5 o.a. in voor het op maat zagen van titaanmaterialen. Vorig jaar is de in Zwaag gevestigde staalhandelsonderneming een samenwerking aangegaan met de firma S + D uit Duitsland voor het leveren van titaan- en nikkellegeringen. Een uitbreiding van het handelsassortiment van Two4Steel dat daarnaast gereedschapstalen, poedermetallurgie-stalen (pm-stalen) en smeed- en gietwerk omvat.

 

Kasto Evo A 4x5 bij Two4Steel in Zwaag

De Kasto Evo is een volledig ingekapselde machine. Kasto levert de Evo  in twee bouwgroottes de Evo 3×4 en de Evo 4×5. Bij Two4Steel staat de Kasto Evo 4×5 (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Marktpotentie

De beide eigenaren van Two4Steel, Eelco Bruinsma en Fred Timmer, vergelijken de marktpotentie van titaan met die van de roestvaststalen 304 en 316 die intussen volledig ingeburgerd zijn en niet meer als exotische materialen beschouwd worden.  Ze zijn overtuigd dat titaanlegeringen op vergelijkbare manier de markt gaan veroveren.

 

Positioneernauwkeurigheid

Jack van Hoorn, van Van Hoorn Machining uit Veldhoven, die de bandzaagmachine aan Two4Steel geleverd heeft, vertelt dat de nieuwe zaagmachine materiaal kan aanvoeren met een positioneernauwkeurigheid van 0,2 mm. Tevens lukt het zagen met een haaksheid-nauwkeurigheid binnen 0,1 mm. De Evo A 4×5 is de eerste bandzaagmachine van dit type die Van Hoorn Machining in ons land geleverd heeft.  Het is een machine met een maximale zaagcapaciteit van 440 mm in  rondmateriaal en 520 mm x 440 mm in platmateriaal met een minimale zaaglengte van 6 mm. Met de 4 kW frequentiegeregelde zaagmotor zijn zaagsnelheden haalbaar van 15 m/min tot 150 m/min.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven