Nieuws

Eerste Lasertec 3D-metaalprinter DMG Mori

Tijdens de huisshow toonde DMG Mori de Lasertec 30 SLM, het eerste resultaat van het meerderheidsbelang dat het bedrijf in 3D- metaalprinterfabrikant Realizer heeft genomen. (foto: DMG Mori)

DMG Mori heeft tijdens de jaarlijkse huisshow de Lasertec 30 SLM gepresenteerd. Het is het eerste resultaat van het meerderheidsbelang dat het bedrijf in 3D- metaalprinterfabrikant Realizer heeft genomen. 

Het bedrijf toonde de nieuwe poederbedmetaalprinter tijdens de huisshow die plaatsvond van 9 t/m 12 mei. Het is een uitvloeisel van het feit dat DMG Mori een meerderheidsbelang heeft genomen in Realizer. Dat meldt Made-in-Europe.nu. Door integratie met het Realizerportfolio, krijgt het bedrijf toegang tot de “Selective Laser Melting” (SLM). Daarbij wordt het materiaal in poedervorm in zeer dunne lagen door middel van een laser gesmolten. Het is volgens DMG Mori de perfecte aanvulling op hun high-tech machines op het gebied van Advanced Technologies.

Beste eerste kwartaal

DMG Mori liet verder weten het beste 1e kwartaal ooit achter de rug te hebben. De orderintake is in de eerste drie maanden van 2017 met 17 procent gestegen tot 693,9 miljoen euro. Vooral buiten Duitsland doet het bedrijf het erg goed. Waar de orderintake in het thuisland zelf groeide met ruim 9 miljoen euro (tot 208,6 miljoen) was dit opmerkelijk minder snel dan in de rest van de wereld (tot 485,3 miljoen euro, komende van 392,6 miljoen). Hierdoor haalt het bedrijf inmiddels 70 procent van de orders van buiten Duitsland.
In de toelichting op de kwartaalcijfers gaf het management aan, de positie in additive manufacturing te versterken en ook qua R&D investeert het bedrijf fors (1 miljoen euro extra ging naar R&D, met een totaal van: 11,9 miljoen euro). Het bedrijf zet sterk in op automatisering en Industrie 4.0. Het nieuwe bedrijf Istos zal daarin een belangrijke rol gaan spelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven