Ga naar hoofdinhoud

Eerste 120 ton groen staal voor KS Service Center

De eerste 120 ton Magnelis XCarb recycled and renewably produced staal voor KS Service Center is geleverd door ArcelorMittal (foto: KS Service Center)

KS Service Center uit Moerdijk heeft voor het eerst 120 ton staal ingekocht dat gerecycled en hernieuwbaar geproduceerd is. Dit Magnelis XCarb recycled and renewably produced staal is geleverd door ArcelorMittal uit Gent. Bij de productie van deze 120 ton is 250 ton CO₂ bespaard.

Het staal is vanuit Gent naar Moerdijk vervoerd met zes elektrisch aangedreven vrachtauto’s. Het is de bedoeling dat alle orders van dit staal aan KS Service Center voortaan zo duurzaam mogelijk worden vervoerd. KS Service Center verwerkt het staal verder voor haar klanten.

De leverancier van bandstaal en plaatmateriaal heeft de ambitie om het meest duurzame Service Center in de Benelux te worden. Duurzaamheid heeft er de afgelopen jaren dan ook een strategische plek gekregen in de bedrijfsvoering.

Mijlpaal in verduurzaming

De order van het Magnelis recycled and renewably produced staal is een mijlpaal in de uitvoering van onze verduurzamingsstrategie, stelt KS Service Center.

Gregory Rombaut, sales and marketing manager van het bedrijf, heeft het duurzame staal ontvangen. Hij is verheugd: “Deze primeur is het resultaat van een mooie samenwerking tussen de verkooporganisatie van ArcelorMittal en KS Service Center.”

Duurzaamheidsaanpak door de keten

“Door het staal met e-trucks van DFDS te transporteren, voeren we onze duurzaamheidsaanpak zo veel mogelijk door in de keten. We zijn trots op de inspanningen van alle betrokken partijen om duurzaamheid daadwerkelijk in de praktijk te brengen.”

De staalorder is een van meerdere initiatieven die KS Service Center heeft geïmplementeerd om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Binnen de eigen bedrijfsvoering lopen al diverse duurzaamheidsprojecten.

KS Service Center probeert via deze initiatieven klanten en leveranciers sneller mee te krijgen in de duurzaamheidsbeweging.

KS Service Center

De leverancier van bandstaal en plaatmateriaal heeft een ruime expertise in de staalindustrie.

Het bedrijf verwerkt en levert voor klanten hoogwaardige materialen in uiteenlopende diktes en kwaliteiten. “Wij onderscheiden ons als betrouwbare partner met een duurzame aanpak en flexibele levering.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven